19 MAYIS ETKİNLİKLERİ

• 19 Mayıs 2016
19 MAYIS ETKİNLİKLERİ

Dinar’da 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Dinar’da düzenlenen resmi program dahilinde kutlandı. Dinar İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan kutlama programında Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi.

Günün anlam ve Önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Doğan Çakır, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlayan bağımsızlık hareketinin, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılıp milli mücadelemizin zaferle sonuçlandığını hatırlatarak şunları söyledi, “Vatanımızın kurtuluşu ve bağımsızlığımızın ancak milletin azim ve kararlılığı ile olabileceğini bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin ateşini milletten aldığı destek ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakmıştır. Dönemin en zor zamanlarında azim, inanç, fedakarlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal eden düşmanlara karşı milletçe durulmuş ve tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılarak; bir millet küllerinden yeniden doğmuştur. Nice şehitlerin ve gazilerin üstün fedakarlıkları ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak hepimizin görev ve sorumluluğudur.  Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Dinar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine binayen şiirler okundu. Güreş müsabakalarının da yapıldığı kutlama programında Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterileri sunuldu. Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Yüz Başı Mutlu Tokmak ve Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek’in öğrencilere ödüllerini verdiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının sunuculuğunu ise METEM Müdür Yardımcısı Gülistan Alpars yaptı.