• 19 Ekim 2015

ilktoplantiyaslilik (1)

ACAR BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTI YAPILDI

Dinar Belediye Başkanlığı, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Uygulamalı Gerontoloji derneği tarafından Park Ala konferans salonunda 7. Türkiye Uluslararası Gerontoloji Ödül Töreni ve “Yaşlılıkta Bakım” isimli sempozyum sonrasında ilk toplantı başkanlık makamında yapıldı.

Ulusal Yaşlılık Konseyi (UYAK) Başkanı ve Belediye Başkanı Saffet Acar başkanlığında ilk toplantı; Prof. Dr. İsmail Tufan, Doç. Dr. Mithat Durak, Doç. Dr. Emre Şenol Durak, Arş. Gör. Çağlar Arslaner, UYAK Sekreteri Sıla Ayan, Gerontolok Faruk Yaşar Gürdal, Süleyman Arslan ve Kaan Dedeoğlu’nun katılımları ile başkanlık makamında gerçekleşti.

Ayrıca toplantıya, Dinar’ın fahri hemşerisi Avustralyalı Prof. Dr. Trence Seedsman ve eşi Mavren Seedsman’da katıldı. Toplantıda, ülkemizde ve Dinar’da bulunan yaşlıların sorunları ve bu sorunlara karşı çözümlere yer verildi. Toplantı sonunda, yaşlılara uygun olarak nasıl bir politika izlenilmesi gerektiği de Başkan Acar ve akademisyen heyet tarafından tartışıldı. Alınan bilgiye göre, bir sonraki toplantının 26 Kasım’da Bursa’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan “Yaşlı Dostu Kentler” isimli toplantıda gerçekleştirilmesi planlandı. Teşekkür konuşmaları sonrasında toplantı sona erdi.

ilktoplantiyaslilik (2) ilktoplantiyaslilik (3) ilktoplantiyaslilik (4)