ACAR VE DİNAR HEYETİ MHP TÜZÜK KURULTAYINA KATILDI

• 20 Haziran 2016
ACAR VE DİNAR HEYETİ MHP TÜZÜK KURULTAYINA KATILDI

Belediye Başkanı Saffet Acar, Ankara’da bulunan Büyük Anadolu Otelde düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi Tüzük Kurultayına katıldı.

Başkan Acar’ı; Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Meclis Üyesi Sami Soytürk, belediye personeli ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş Dinarlı vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Üç otobüs ve araçların bulunduğu kalabalık bir heyet ile tüzük kurultayına katılım oldu, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Acar ve Av Öncül Kazancı da programda hazır bulundu. Tüzük kurultayında delege olarak oy kullanacak Belediye Başkanı Saffet Acar sabah erken saatlerde delege kaydını yaptırtarak, çok sıkı güvenliğin sağlandığı ve delege kayıt izdihamının yaşandığı anlarda içeriye ilk saatlerde girebildi. Noter huzurunda yapılan delege kayıt işlemi yavaş seyredince kurultay girişinde gergin anlar yaşandı.

Kullanılacak oy öncesi delege dışındakiler kurultay salonuna alınmadı. İGM Üyesi İbrahim Acar ve Av. Öncül Kazancı delege oy kullanma saatinde Denizli Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Büyükşehir Meclis Üyesi Özer Küçükcan, Fethibey Belediye Başkanı Mustafa Özdemir, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Dereçine Belediye Başkanı Aykut Okumuş, Burdur ve Isparta bölgesinden Belediye Başkanı Ali Fuat, Belediye Başkanı Orkun Yıldız, Belediye Başkanı Murat Çağrı Yıldız ve Belediye Başkanı Mehmet Göğebakan ile bir araya geldi.

MHP’nin genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın da kurultay salonuna gelerek yerlerini aldı. 752 delegenin imzasıyla toplanan kurultayda Divan Başkanı, Meral Akşener’in desteklediği Musavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu daha sonra kurultay programını okurken, değiştirilmesi talep edilen tüzük maddeleri okundu.

Gündem maddelerinin okunmasının ardından tüzük değişikliği istenen maddeler tek tek okundu. Daha sonra, tüzük değişikliği için önerge verildi. Tüzük değişikliğiyle MYK’nın partiden ihraç ve teşkilat kapatma yetkilerinin kaldırılması istendi. Ayrıca tüzüğe eklenecek maddeyle “3 ay içinde hiçbir üye hakkında tedbirli olarak disiplin kararı alınamaz, tedbir kararları hükümsüzdür, her türlü karar organlarına seçilebilirler” hükmünün getirilmesi talep edildi. Seçimli olağanüstü kurultaya kadar 6 kişilik kongre heyetinin görevlendirilmesi, kongre heyetinin genel başkan ve parti yönetimi adına her türlü kararı almaya yetkili olması istendi. Tüzük değişikliği önergesi için komisyon kurulması; bir delegenin karşı oyuyla, oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

Seçimli olağanüstü kongrenin, MHP Genel Merkezi’nin de belirlemiş olduğu 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.