BAŞKAN ACAR VALİ YILDIRIM’IN VEDA YEMEĞİNE KATILDI

• 06 Temmuz 2017
BAŞKAN ACAR VALİ YILDIRIM’IN VEDA YEMEĞİNE KATILDI

Son yayınlanan Valiler kararnamesi ile Muş Valiliğine atanan Vali Aziz Yıldırım’ın onuruna veda yemeği düzenlendi.

Korel Termal Otel’de düzenlenen programa ilçemizden Kaymakam Mustafa Şahin ve Belediye Başkanı Saffet Acar da katıldı. Bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım şunları söyledi;” Öncelikle şahsıma gösterilen bu teveccüh için ve sizleri burada bir arada gördüğüm için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi Muş’a tayinimiz çıktı. Beni Muş’ta gerekli olan göreve layık gördükleri için tabii ki öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve diğer Bakanlarımıza hepinizin huzurunda saygılarımı ve selamlarımı arz ederim. Veda konuşmaları zordur. Her ne kadar biz çok vedalaştık desek te her bir veda kendi içerisinde önem arz ediyor. Biz yer değiştirmekten değil, sizler gibi değerli dostlarımızdan ayrılıyor olmaktan dolayı biraz hüzün hissediyoruz. Bir yıldan bu tarafa birlikte çalıştık ve inşallah bir faydamız dokunmuştur. Geldiğimden bir ay sonra hepinizin bildiği gibi bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbe girişimini siz değerli dostlarımız, çalışanlarımız, kıymetli bürokratlarımız, askerimiz, polisimiz vasıtası ile atlattık. Hep birlikte darbe girişimine karşı durduk. İstikbalimize ve istiklalimize sahip çıktık. Seçilmişlerimize, Meclisimize, Milletvekillerimize, Bakanlarımıza, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktık. Hep birlikte bu vatana sahip çıktık, bu toprağa, ezanlara, bayrağa sahip çıktık. Bu kutlu yürüyüşe, kutlu bir sahip çıkmaktı ve bunun kahramanı sizlersiniz, bizleriz ve hep birlikteyiz. Allah bir daha göstermesin böyle bir şeye tenezzül edenlerin inşallah emelleri kursaklarında kalır, hiçbir şekilde de bir daha bu şekilde harekete tenezzül ve cesaret edemezler. Değerli dostlarım, hepinizden helallik diliyorum. En son ben konuşuyorum, siz değerli dostlarımdan ayrıldığım için hakikaten zor bir konuşma. Afyonkarahisar’ı ben çok sevdim. 1989’dan bu tarafa Afyonkarahisar’la bir bağımız var. Burada değerli dostlarımız, arkadaşlarımız var ve şimdi daha çok oldu ve hepinizden Allah razı olsun. Bu bir yıllık süre içerisinde daha çok dost tanıdık, daha çok çalışanlarımızla beraber olduk, vatandaşlarımızla beraber olduk, siyasetle uğraşan değerli dostlarımızla beraber olmaya gayret ettik ve bir yıllık süre nasıl geçti hiç anlamadık. Daha zamanımız var diye beklerken bazı iade-i ziyaretlerde bulunamadığım arkadaşlarım da buradan bunu da iadeyi ziyaret olarak kabul etsinler ve onlardan da özür diliyorum. Ama bu vatanın her karış toprağı kutsal, bu vatanın her santimetre toprağı çok kıymetli, onun için bu vatanda yaşamanın bir bedeli var. Çevremizde birçok ülkede karışıklıklar var. Suriye Ortadoğu, Kuzey Afrika’da var ve oralarda bulunan insanlar kendi ülkelerinde ki bu karışıklıktan bu savaşlardan, içindeki huzursuzluklardan bizim ülkemizi tabiri caiz ise çölün ortasındaki bir vaha gibi görüp bizim ülkemize geliyorlar ve kendilerini daha emin hissettikleri bu kutsal topraklara geliyorlar. Siz değerli vatandaşlarımız ve hepimiz o insanlara sahip çıkıyoruz. Şuanda belki 3 Milyonun üzerinde insan yurt dışından gelmiş ve belki muhacir sıfatı ile siz Ensarlar tarafından misafir edilmekteler. Afyonkarahisar’ımızda bin beş yüz civarında Suriye’den, Irak’tan, hatta İran’dan, Afganistan’dan, Pakistan’dan gelen insanlar var ve buradaki vatandaşlarımız bunlara da sahip çıkıyorlar. Bu insanların hem çocukları eğitim görüyor, hem de kendilerinin sağlık ve diğer giderleri karşılanıyor. Allah hepinizden razı olsun, mutlaka ki bununda Allah katında bir ecri var, ben buna inanıyorum. Çok fazla sözü uzatmayacağım, ben bir defa daha sizlerden helallik diliyorum ve yine kararnamede Muş Valiliğine görevlendiren, bu göreve bizi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve diğer Bakanlarımıza en derin saygılarımı arz ediyorum. Ben buradan dostlarla dolu olan bir yürekle gittiğime inanıyorum ve sizin de benim gittiğim yerde mutlaka bir evinizin, kardeşinizin, her zaman çalabileceğiniz bir kapınızın, her zaman aranacak bir arkadaşınızın olduğunu da sizlere bir defa daha ifade edeyim. Hepinizden Allah razı olsun. “dedi.