Dere Mahallesinin Adı Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi Oldu

• 04 Ağustos 2016
Dere Mahallesinin Adı Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi Oldu

BİR DEVİR KAPANDI

Dere Mahallesinin Adı Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi Oldu.

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesine bağlı Dere Mahallesinin adı değiştirilerek ‘Gazi Mehmet Çavuş’ mahallesi yapıldı.

Dinar Belediyesinin 01.06.2016 tarih ve 40 sayılı meclis kararında Dere Mahallesi isminin Gazi Mehmet Çavuş Mahallesi olarak değiştirilmesine karar verildi.

Gazi Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz mahallenin isminin değiştirilmesi için azalarıyla birlikte ortak bir karar alarak çalışmalarına başladığını ve Belediye Meclisinden de kararın alındığını belirtti.

Muhtar Yılmaz konuyla ilgili mahallesinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yıllardır Dere Mahallesi olarak resmi kayıtlarda görünen mahallemizin adını değiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İsmi değiştirmeden önce azalarımız ile birlikte ortak fikir ve görüş beyan edilmek üzere böyle bir kararı kendi içimizde aldık. Daha sonra ise bu talebimizi Dinar Belediye Başkanlığına resmi dilekçe ile bildirdik. Belirli bir süre beklendikten sonra Belediye Meclisinden istediğimiz karar çıktı ve güzel mahallemizin adı Çanakkale kahramanlarından Gazi Mehmet Çavuş’un adını aldı. Mahallemizin adını Gazi Mehmet Çavuş’un oğlu ve torunu bu mahallede ikamet ettiğinden dolayı değiştirdik. Mahallemizin eski adı olan Dere Mahallesi isminin yıpranmış olduğunu da hesap ederek böyle bir karar aldık. Mahallemizin adının değişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Aynı mahallede yıllardan beri ikamet eden Gazi Mehmet Çavuş’un torunu olan Bayram İpek ise mahallesine dedesinin adının verilmesinden ötürü çok büyük gurur duyduğunu belirterek şunları kaydetti, “Dedem bizler için ve aziz vatanımız için Çanakkale’de savaştı. O’nunla bizler her zaman gurur duyduk. Dedemin isminin mahalleye verilmesiyle birlikte Gazi Mehmet Çavuş’un resminin ve öz geçmişinin bulunduğu iki tane özel pano yaptırdım. Bu panoların birisini mahallemizin girişine diğerini ise dedemin mezarına koymayı planlıyoruz. Çünkü mahallemizin adı değiştikten sonra mahallemize gelen vatandaşlarımız bu panodan ya da levhadan Gazi Mehmet Çavuş’un kim olduğunu ve Çanakkale Savaşlarında ne denli düşman askerleriyle mücadele verdiğinin bilinmesini istiyorum. Bu kararı alan başta Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’a, Belediye Meclis Üyelerine ve Muhtarımız Niyazi Yılmaz’a teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

gazimehmetçavuşmh (1) gazimehmetçavuşmh (2)

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Raif ÖZTÜRK Raif ÖZTÜRK dedi ki:

HAYIRLI UĞURLU OLSUN… MİLLİ KAHRAMANLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK, DAHA GÜÇLÜ VE MUTLU BİR GELECEĞE YATIRIM YAPMAKTIR.MUHTAR NİYAZİ YILMAZA, BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAFFET ACAR’ VE DİNAR BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNE ÇALIŞMALARI VE KARARLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM. DİNARLI ÇANAKKALE GAZİSİ BOMBACI MEHMET ÇAVUŞ’UN (İPEK) TORUNU BAYRAM İPEK’İ DE DEDESİNE LAYIK BİR TORUN OLDUĞU İÇİN KUTLUYORUM. RAİF ÖZTÜRK

2. HİLMİ ÇALIŞKAN HİLMİ ÇALIŞKAN dedi ki:

Dere mahallesinin adının Gazi Mehmet Çavuş mahallesi olarak değiştirilmiş, bu değişimle ilgili emeği geçenleri kutluyorum…Bundan sonra bu mahalle halkı Gazimizin adına, hemde Dinar’a yakışır bir mahalle olması için herkes taşın altına elini koyması lazım…