DİNAR BELEDİYESİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

• 18 Aralık 2014
DİNAR BELEDİYESİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

aritma1

DİNAR BELEDİYESİ ATIKSU ARITMA TESİSİNDE GÜNLÜK 6000 m3 ATIKSU ARITILARAK MENDERESE VERİLİYOR

Atıksu arıtma tesisi iki kademeli olarak projelendirilmiş, ilk kademe 55 000 nüfusa hizmet verecek şekilde 09.04.2005 tarihinde hizmete girmiştir. Tesiste Evlerden ve sanayiden kaynaklanan  günlük 6000 m3 atıksu arıtılıp deşarj standartlarını sağlayacak şekilde alıcı ortama( menderse) verilmektedir. Çıkan Atık Yıllık 100 ton/yıl çamur (Gübre olarak kullanılmaz) pelt presten geçirilerek belediye çöplüğünde bertaraf edilmektedir.

Arıtma Tesisi Üniteleri

• Kaba ızgara

Atıksu İçindeki 6 cm den büyük parçaları tutmak için elle temizlemeli olarak tasarlanmıştır.

• Burgulu terfi merkezi

Sonraki ünitelerde pompa kullanımını en aza indirip suyun cazibe ile tesis çıkışına kadar iletilmesi için inşaa edilmiştir.

• İnce Izgara

Atıksu İçindeki 2.5 cm den büyük parçaları tutmak için otamatik temizlemeli olarak tasarlanmıştır.

• Kum Tutucu ve Debi Ölçüm Sistemi

Atık su içerisindeki küçük kum tanelerinin tutulması için tasarlanmıştır. Çıkıştaki parshall savagında ultrasonik debi ölçümü yapılmaktadır.

• Ön Çöktürme Havuzu

Atık su içerisinde yer çekimi etkisiyle çökebilen maddelerin atık su içerisinde alınması için tasarlanmıştır.

• Havalandırma Havuzu

Atık su içerisindeki organik maddelerin  bakteriler tarafından parçalanması için tam karışımlı klasik aktif çamur sistemi tasarlanmıştır.

• Son Çöktürme Havuzu

Atık S u İçerisinden bakteri kültürünü alınması için tasarlanmıştır.

• Klorlama Havuzu

Çıkış suyu dezenfeksiyonu için tasarlanmıştır.

9 .  Çamur Yoğunlaştırıcı

Çamur miktarının yer çekimi etkisiyle azaltılması için tasarlanmıştır.

• Çamur Çürütücü

Çamurların stabilizasyonu için aerobik çamur çürütme sistemi tasarlanmıştır.

• Yatay Bant Filtre Sistemi

Çamur çürütme işleminden geçen çamurların suyunun alınması için tasarlanmıştır.

• Ek Binalar
  • İdari Bina