DİNARDA İZ BIRAKANLAR YENİ BASKISI YAPILACAK

• 11 Ekim 2017
DİNARDA İZ BIRAKANLAR YENİ BASKISI YAPILACAK

2003 de son bilgileri alıp 2007 de  Koya da arka sayfalara rekam alarak kendi imkanlarımla hazırlayıp bastırdığım GEYİKLERDEEN DİNARA İZ BIRAKANLAR isimli kitabımım o yıl 3000 tana bastırmıştım.Kitabın geldiğinde HER YÖNÜYLE İLÇEMİZ DİNAR kitabı gibi onu da  satmak nasip olmadı depomda hala 500 den fazla var.Onu da meraklı olanlara hatıra,hediyem olarak dağıttım.Hala da dağıtmaya devam ediyorum.Bu gün bir konuyu araştırırken kitabıma şöyle bir baktım.Fena değildi o zaman şartlarıyla iyi sayılırdı kitabın baş tarafına Dinarın eski yıllarında adı geçen Ağalar,Beyler,Efendiler olarak Bilinen Dinarın ekabirlerini sonra lakaplarıyla tanınan aileleri(Şimdi bile benim yaşımda ve benden büyük kişilere bir kişiyi tanıtmak için  lakaplarını söylemezsen tanıyan olmaz.Örneğin Abbanlar / Defterdarımız Feyzi Gönüllünün sülalesi, Emeksizler/Yener Emeksiz sülalesi,Nevşehirliler/Cevat Kent sülalesi ve Kalkanoğlugil/Bizim sülale  bunlar örnek birkaçı. ( Burada duyurmak isterim bu yayınlanan kitabımda  bizde iz bıraktı deyip adı geçmeyenler lütfen tarafıma bildirsin)

Kitapta Sporda iz bırakanlar,Adliyede,Belediyede,Hükümet konağında,Dinara gelen siyasetçiler,Milletvekillerimiz,Belediye  bandosu ve müzisyenler,Milli eğitimciler, Lokantalar,Oteller,Bazı esnaf ve zanaatkarlar,Sağlıkçılar,Basın,Şair ve yazarlar, Tiyatro ve Sinemalar,Dernekler,Fabrikalar,İmarcılar,Bankalar,Şehit ve gazilerimiz, Düğünler, Çeşmeler,Hayratlar,Parklar  200 sayfayı aşkın bu kitabımın da  aradan 10 seen geçmesi nedeniyle bu son on yılda iz bırakanları ve eski yıllarda hatırlayamadığımız konu ve kişileri de ilave ederek yeni resimlerle  ikinci baskısını hazırlamayı düşündüm.

Burada tekrar okurlarımıza duyurmak istiyorum bu konuda bana ulaştıracağınız bilgi ve fotoğraflarınızı gerek yazılı belge olarak gerek dosya olarak internetten aadinar03Qhotmail.com adresine göndermenizi bekliyorum.

SİYASETCİLEERİMİZDEN DE DAHA ÖNCE İSTEDİĞİM BİLGİLERİ BİR AY İÇİNDE BANA ULAŞTIRMALARINI RİCA EDİYOR Tüm okurlarıma saygılarımı sunuyorum. AYHAN KALKAN