• 18 Mayıs 2017

DİNAR’DA BİR İLK

DİNARLI YAZAR VE ŞAİRLERİN İMZA GÜNÜNE BÜYÜK İLGİ

Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği tarafından düzenlenen KİTAP İMZA GÜNÜ’ne Dinarlılar büyük ilgi gösterdi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba Günü Belediye Kültür Merkezi Zemin Katta Bulunan Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği’nin önünde Saat 10.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen İmza Gününe; Dernek Yönetim Kurulu’nun Yanı sıra Şair ve Yazar Mustafa ÖZÇAY, Şair ve Yazar Turan Karlı, Şair ve Yazar Rıfat Yiğit, Şair Refik Kaplan, Şair Abdurrahman Ertürk, Şair Mehmet Sait ALAŞ, Şair Hasan ALPARS, Ozan Kul Mercan, Araştırmacı Yazar ve Şair Raif ÖZTÜRK katıldı.

Ağırlıklı olarak Dinar Belediyesi Kültür Serisi’nden, Belediye Başkanı Saffet Acar’ın himayesinde basımı gerçekleşen kitaplar ile yazarların yayınevleri tarafından basımı gerekleşen yeni kitapları eser sahipleri tarafından kitapseverlerin ismine imzalandı ve ücretsiz hediye edildi.

Kitap imza gününe katılan Ozan Kul Mercan’ın kendi beste ve usta malı türküleri çalıp söylemesi ile İmza Günü oldukça renkli geçti. Öğrencilerin ve Özellikle bayanların aşırı ilgisi şair ve yazarlar arasında memnuniyet yarattı.

“ İMZA GÜNÜ” ile ilgili, bilgi veren Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı, Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği Üyesi Raif Öztürk yaptığı açıklamada; “Bizim yaptığımız İmza Günü etkinliği Dinar’da bir ilk… Ne dernek başkanı Yaşar Sağlam, ne ben, ne de şair ve yazar arkadaşlar böyle bir ilginin olacağını tahmin etmiyorduk. Çünkü artık toplumumuz kitap okumuyor. Fakat Dinar’ı ve Dinarlıyı bir kez daha takdir ettik. Bize ilgi gösterdiler 10 çeşit kitap tek tek yazarları tarafından imzalandı ve katılımcılara ücretsiz hediye edildi. 4000 üzerinde kitap dağıtıldı. Bu kitapların büyük kısmı Belediye Başkanı Saffet Acar’ın himmeti ve Kültür Hizmeti anlayışı ile Belediye tarafından bastırıldığı için, dernek olarak sayın başkana teşekkür ediyoruz. Bize ilgilerini esirgemeyen Dinarlılara ayrıca teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.”