DİNAR BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ
Yeni Zabıta Yönetmeliği
İnceleme/Şikayet Başvuru Formu
Benzinlik Akaryakit Ye Yeri Açmak İcin İstenen Belgeler
Gıda maddeleri Üreten İsyerleri İcin is Yeri Acma ve Çalistirma Ruhsatlarinda İstenen Belgeler
Sihhi İsyeri Acma ve Çalistirma Ruhsat Ycin İstenen Belgeler
UMUMA AÇIK EĞLENCE YERLERİ İÇİN MESUL MÜDÜRLÜK BELGESİNDE İSTENİLEN EVRAKLAR
Bilgi Edinme Basvuru Formu
Evlendirme Dairesi
Türk Vatandaşları için Gerekenler
Yabancı Uyruklu Vatandaşları için Gerekenler
Dinar Ulaşım Haritası
İçeriğe Göz At

Haberlerde Ara

Dinar’a Sivil Havacılık Meslek Lisesi Kurulması için İlk Adım Atıldı

Dinar’a Sivil Havacılık Lisesi Kurulması planlanıyor. Özel Gökjet Havacılık ve Eğitim Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Erdal Gülmez Dinar’a gelerek İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, MYO Müdürü İbrahim Balık ve Emniyet Müdürü Ahmet Yapar ile beraber Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanlarda bazı incelemelerde bulundu.

Dinar İlçe Kaymakamı Avni Kula, Emniyet Müdürlüğüne ait Lojmanların uygun görüldüğü takdirde Fen Lisesi kurulması için verileceğini eğer uygun görülmediği takdirde ise, Sivil Havacılık Lisesi için binanın devrinin Belediyeye yapılacağını ve daha sonra belediyenin de binayı Sivil Havacılık Lisesi kurulması için yetkililere vereceğini söyledi. Kaymakam Kula Fen Lisesi için ise Emniyet Müdürlüğü Lojmanlarının uygun görülmemesi halinde ise Belediye ile beraber yer arayışlarının süreceğini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl Dinar Belediyesi tarafından organize edilen Uluslar arası Marsyas Müzik, Kültür ve Sanat Festivalinde gündeme gelen ve festivalde seminer veren Gökjet Havacılık ve Eğitim AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Gülmez ile Mayıs ayından bu yana konuyla ilgili istişare eden Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar özel Havacılık Lisesi için yer arayışlarının devam ettiğini ve kısa zamanda yer sorununun çözülüp lisenin açılabileceğini ifade etti.

Başkan Acar iki okul için yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Sivil Havacılık Lisesi için geçtiğimiz mayıs ayından itibaren görüşmelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Festivalimize seminerci olarak katılan Sayın Erdal Gülmez ile konuyu enine boyuna konuşarak yer arayışlarına başladık. Şayet Fen Lisesi için Emniyet Müdürlüğü Lojmanları uygun görülmez ise, binanın Belediyeye Devri gündeme gelecek. Bu devir işlemi gerçekleştikten sonra ise, bu binayı biz Sivil Havacılık Lisesi için ilgili kuruma vereceğiz” dedi.

Dinar İçin Çok Önemli Bir Okul Olacak

Özel Sivil Havacılık Lisesi’nin Dinar’a açılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Meslek Yüksek Okulu’nda Sivil Havacılık ve Kabin Memurluğu Bölümünün açılması ise öğrencilerin büyük bir şans yakaladığını, dolayısıyla bu bölümün Lisesinin de kurulmasının çok büyük avantaj olduğunu kaydederek şunları söyledi, “Her zaman söylediğimiz gibi her şeyin başı eğitimdir. Şahsım ve belediye olarak eğitime çok önem veriyoruz. Sivil Havacılık Lisesi ve Fen Lisesi’nin ilçeye eğitim alanında katkıları olacağı gibi ekonomik alanda da büyük faydaları olacaktır. Sivil Havacılık Lisesinin açılması için bütün imkânlarımızı seferber edip, gerekeni yapacağız” dedi.

|
Kategori : Dinar Haber  |  Okunma: 878  |  02 Mart 2013   |  Yazdırılabilir Sayfa Sayfayı Yazdır >

KalınİtalikAltçizgiliLink

Bugün: 688