Halk Eğitim Merkezinde El Emeği Ürünler Sergilendi

• 23 Mayıs 2017
Halk Eğitim Merkezinde El Emeği Ürünler Sergilendi

Her yıl olduğu gibi bu yılda da Dinar Halk Eğitim Merkezinde el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Birbirinden değerli ve ayrı güzellikte olan ve kursiyerler tarafından yapılan el işleri davetliler tarafından çok beğenildi. İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İşkur İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından kurdelesi kesilen el işleri sergisinde kursiyerler kendileri yaptıkları ürünleri bir bir tanıttılar.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, farklı dallarda bir çok kursun açılarak, kursiyerlere çok şeyler öğretildiğini ifade ederek şunları söyledi, “Hayat boyu  öğrenmede etkin bir eğitim kurumu olan Halk Eğitim Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet etmeyi kendisine amaç edinmiş, kültürel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlaridir. Her yaştan insanin ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kursların düzenlendiği Halk Eğitim Merkezlerinin Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde büyük bir yeri ve önemi vardir.

Dinar Halk Eğitimi Merkezi olarak bizde bu doğrultuda yapmış olduğumuz alan çalişmalari neticesinde kurs ihtiyaçlarini belirleyerek içinde bulunduğumuz kurs döneminde,11 Okuma-Yazma,29 Mesleki Eğitim,35 Kişisel Gelişim,32 Okullar Hayat Olsun Projesi,6 Diğer Kurumlarla İşbirliği halinde açılan kurs,10 Destekleme ve Yetiştirme Kursu olmaküzere toplamda 122 kurs açılmış ve bu kurslarda 1696 bayan 1156 erkek olmak üzere toplamda 2852 kursiyerimiz eğitim almıştır.Ülkemiz genelinde Hayatboyu Öğrenmeye katılım oranı % 5.8 iken ilçemizde bu oran % 6 olmuştur.

Afyonkarahisar İş Kurumu ile yapmiş olduğumuz işbirliği faaliyetleri kapsaminda bu yil açmiş olduğumuz 5 kursta toplamda 115 kursiyerimiz kendilerine gelir getirecek bir meslek öğrenmenin yaninda yaklaşik olarak 3 ay süren kurs döneminde aldiklari ücretlerle de aile ekonomilerine önemli bir katki sağlamişlardir.

Hükümetimizin Roman Açılımı konusunda yapmış olduğu çalışmalardan yola çıkarak ilçemizde bulunan Roman Vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik yönden destek olabilmek için hazırladığımız ‘HAYATIMIZ ROMAN PROJESİ ‘ kapsamında açmış olduğumuz Sepet Örücülüğü kursunda 15 Roman vatandaşımız 1 ay süreyle eğitim almış ve kendilerine gelir getirecek bir iş imkanına kavuşmuşlardır.Ayrıca Proje kapsamında Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz işbirliği ile kursiyerlerimizin daha bilinçli hale gelebilmesi amacıyla kurs süresi boyunca haftanın bir gününde Madde Bağımlılığı,Aile İçi İletişim,Toplumsal Davranış Kuralları konularında da  eğitimler verilmiştir.

İlçemizde bulunan genç girişimci adaylarının hükümetimizin imkanlarından yararlanmalarını sağlayabilmek amacıyla Afyonkarahisar İş Kurumu ve KOSGEB İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz işbirliği sonucunda açtığımız ve yoğun bir müracaatın olduğu UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK kursunu başarı ile tamamlayan 25 kursiyerimiz yapacakları işle ilgili projelerini sunmaları durumunda kendilerine 50.000 TL ye kadar hibe desteği sağlayacak Girişimcilik Belgesini almaya hak kazanmıştır.

Her zaman Her Yerde ve Herkes için Eğitim sloganımızdan yola çıkarak yapmış olduğumuz yoğun çalışmalarda amacımız Halk Eğitimi Merkezimizi sadece Dikiş-Nakış kursları ile akla gelen bir kurum olmaktan çıkartarak her yaşa,ilgiye ve günümüzün ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüştürmektir.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen, çalışmalarımızda bizlere yol gösteren başta ilçe Kaymakamımız sayın Mustafa ŞAHİN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hasan TAHTAOĞLU’na ve işbirliği içinde hareket ettiğimiz diğer tüm kurum ve kuruluşlarımıza  sonsuz teşekkür ediyor, önümüzdeki yıllarda kurumumuz tarafından açılacak kurslara tüm halkımızın katılımını ve desteğini bekliyoruz.Sergimize  katılımlarınızdan dolayı hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer’in konuşmasının ardından Dinar HEM Halk Oyunları Ekibi tarafından izleyenlere çok güzel oyunlar sunuldu.