Halk Eğitim Merkezinden Sergi Açılışı

• 08 Haziran 2016
Halk Eğitim Merkezinden Sergi Açılışı

Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında açılmış olan kursların yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

Dinar Halk Eğitim Merkezi hizmet binası önünde yapılan etkinliklerle başlayan açılış merasimi çok renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterilerinden, Türk Halk Müziğine kadar çeşitli gösterilerin sunulduğu programda bir konuşma gerçekleştiren Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer şunları söyledi, ” Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat Boyu Öğrenmede etkin bir eğitim kurumu olan Halk Eğitim Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş, kültürel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır. Halk Eğitim merkezlerinde her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. Biz de bu doğrultuda alan çalışmaları yapıp kurs ihtiyaçlarını belirleyerek içinde bulunduğumuz kurs döneminde,geçen yıl 136 olan toplam kurs sayımızı bu yıl 62’si mesleki ve teknik eğitim kursu,13’ü okuma yazma kursu,57’si Sosyal ve Kültürel Kurs, 52’si Okullar Hayat Olsun Projesi işbirliğinde okullarımızda açmış olduğumuz kurslar ve 6’sı İş-Kur işbirliğinde açılan kurslar olmak üzere toplamda 190’a çıkardık.Açmış olduğumuz kurslarda 1808 erkek, 1944 bayan olmak üzere toplamda 3752 kursiyerimiz eğitim almıştır.” dedi.

2015-2016 Eğitim Öğretim sezonunda çeşitli kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri, Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Yüz Başı Mutlu Tokmak ve Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından verildi.

Serginin Açılışı Yapıldı

El emeği göz nuru olan ve Dinar Halk Eğitim Merkezi hizmet binası içerisinde açılış yapılan el işleri sergisine çok yoğun bir ilgi oldu. Giyim kurslarından, yöresel kıyafet kurslarına, kuaförlük kursundan, ahşap süs eşyaları kurslarına kadar yüzlerce ürünün sergilendiği Halk Eğitim Merkezi tam not aldı. İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ve beraberindeki ilçe protokolü serginin tamamını tek tek gezerek ürünleri yakından inceledi.

Sergi açılışında bir  konuşma gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin bütün kursiyerleri tebrik ederek, Halk Eğitim Merkezi çalışmalarını çok beğendiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Saffet Acar ise Afyonkarahisar’ın bütün ilçelerinden en başarılı ve en yoğun olan Halk Eğitim Merkezinin Dinar olduğunu, bir yıl boyunca el emeği verilen ürünlerin çok güzel olduğunu kaydetti.