• 07 Mayıs 2015

CGR_4619

HIDIRELLEZ PROGRAMINA YOĞUN KATILIM OLDU

Dinar’da her yıl kutlanan Hıdırellez şenlikleri kapsamında Suçıkan park tesislerinde belediye tarafından bir program düzenlendi. Belediye tarafından akşam saat 17.00 da başlayarak düzenlenen etkinlikte yerel ve ünlü sanatçılar sahne aldı.

Her yıl geleneksel olarak Dinar merkez, ve köylerden bir çok vatandaşın biraraya gelerek piknik yaptığı suçıkan park tesisleri ve çevresi mesire alanında hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı. Belediyenin organizetörlüğünde ise akşam saat 17.00 sularında konser etkinlikleri düzenlendi. Suçıkan tesislerinde ilk olarak belediye tarafından tüm vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtıldı. Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü ve Afyonkarahisar Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Parsak’ın da hazır bulunduğu programda Belediye Başkanı Saffet Acar, piknik yapan ailelerin sofralarına ziyaretlerde bulunarak vatandaşların hal ve hatırlarını sordu. Yarı olimpik yüzme havuzları yanında yapılan  Dinar Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri kapsamında; Yarışma programı, Türk Halk Müziği yerel sanatçısı Bülent Aydın, Grup Destan Halk Oyunları gösterisi ve Aşuk ile Maşuk oyun gösterisi yapıldı. Saat 19.30’da sahne alan Dinarlı Türk Halk Müziği Sanatçımız Ahmet Karagöz, suçıkan tesislerini hınca hınç dolduran kalabalığa unutulmaz eserler seslendirdi.

Kanal 3 televizyonunun Gecenin Rengi isimli televizyon programında canlı yayın olarak verdiği Hüseyin Kağıt konseri öncesinde Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar bir konuşma yaptı. Acar konuşmasında şunları söyledi; Bu gün Hıdırellez, Dinarda yüz yıllardır gelenek haline gelen ve günü hiç aksamadan kutlanan bu Hıdırellez günlerimizi her yıl bir iğme kazanarak yapmaktayız. Gördüğüm manzara karşısında gerçekten çok heyecanlandım. Öyle tahmin ediyorum burada 15 bine yakın sevgili dostlarımız var. Tüm dostlarımı sevgi, saygı, hürmetle selamlıyorum. Cenabı Allah’tan birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını diliyorum. İyi günde, mutlu günde, acı günde hep yanınızda olmaya çalıştım, yanınızda da olmaya devam edeceğim. Sizleri çok seviyorum, sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Başkan Acar yapmış olduğu konuşma sonrasında Dinarlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Karagöz’e programa katılmasından dolayı teşekküğr ederek çiçek taktim etti. Belediye meclis üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partisi Dinar İlçe Başkanı İbrahim Acar’ın hazır bulunduğu ve Belediye Başkanı Saffet Acar’ın konuğu olarak Dinar’da ki Hıdırellez programına katılan Afyonkarahisar Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Parsak ise gecede kısa bir konuşma yaparak etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Saffet Acar’a teşekkür etti. Yapılan konuşmalar sonrasında ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt sahne aldı.

hhdrllz2

hhdrllz25 hhdrllz28 hhdrllz26

hhdrllz29 hhdrllz30hhdrllz31hhdrllz32hhdrllz33hhdrllz34hhdrllz39 hhdrllz38 hhdrllz37 hhdrllz36 hhdrllz35