İl Müftüsü Şükrü Kabukçu Dinar’da Kutlu Doğum Haftası

• 21 Nisan 2017
İl Müftüsü Şükrü Kabukçu Dinar’da Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dinar İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun sunumuyla gerçekleşen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” isimli konferans gerçekleştirildi.

Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda yapılan etkinlikte Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dinar İlçe Müftülüğü İlahi gurubu tarafından ilahi dinletisi de yapıldı.

Programda açılış konuşması yapan Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen Peygamber Efendimiz bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütlediğini ifade ederek şunları söyledi, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, ‘İki günü birbirine eşit olan zarardadır’ hadisiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın ve ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberimizin  doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur” dedi.

İlçe Müftüsü Şahin Yaşar’ın konuşmasından sonra “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” isimli konferansı sunmak için gelen İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, peygamber efendimizin hayatından bazı örnekler vererek sık sık salonda bulunan gençleri yapılan bazı yanlışlar konusunda uyardı. Gençlere her zaman önem ve değer verdiklerini, gençlerin peygamberimizin izinden giden bir toplum olmak için gençlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Kabukçu şöyle konuştu, “Güven, birine veya bir şeye bel bağlama, kişinin kendisine duyduğu itimat, cesaret, yüreklilik ve emniyet anlamına gelir. Güven, korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, itimat. Korku ve kuşku duygusundan uzak inanma ve bağlanma duygusudur. Güven vermek, güven duygusu uyandırmak, itimat telkin etmektir.İman, emanet ve emniyet (güvenlik) kelimeleri aynı kökten gelir. İman, Yüce Allah’a inanmak suretiyle emniyette olmak demektir. Buradaki emniyet hem güvenlik hem de itminan bulma anlamındadır. Buna göre iman ile güven arasında bir paralellik ilişkisi bulunmaktadır. İmanın olduğu yerde emniyet yani güven vardır. İmanın olduğu yerde emanete sadakat vardır. Güven, insan ilişkilerinin temelidir. Eğer bu temel sarsılırsa toplum hayatında fırtınalar, kasırgalar ve tufanlar kopar. Güvenin olmadığı yerde iman da yoktur, ya da gittikçe zayıflamış ve etkisiz hale gelmiştir” dedi.

Program sonrasında Kaymakam Mustafa Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’ya çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.