• 12 Mart 2015

metemistiklal1

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri Dinar Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Orta Okulu tarafından hazırlanan program dahilinde kutlandı. Dinar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ‘de gerçekleştirilen organizasyona Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Garnizon Komutanı Mutlu Tokmak, Askerlik Şube Başkanı Ali Azyaman, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Ak Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dinar SPK YİBO Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Karakaş, bir milletin varlığını ve istiklalini gösteren milli sembollerden birinin Milli Marş olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, ‘Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır. İstiklal Marşı, Özlü dizeleriyle Türk Ulusu’nun yurt, bayrak sevgisini, özgürlü, bağımsızlık ve çağdaşlık tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır’ dedi.

Konuşmanın ardından SPK Öğrencileri tiyatro, oratoryo ve Şiir gösterileri sundu. Mehmet Akif Ersoy’un ve İstiklal Marşı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından verilen program sona erdi.

metemistiklal3

metemistiklal4 metemistiklal5