İzmir’de 10.İleri Yaş Sempozyumu

• 22 Mart 2017
İzmir’de 10.İleri Yaş Sempozyumu

İzmir Tarihi hava gazı fabrikası kültür merkezinde  Ege Geriatri Derneği tarafından, İzmir Valiliği himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleriyle 1.Uluslararası 10. Ulusal İzmir İleri Yaş Sempozyumu “Yaşlılıkta Sosyal Yaşam ve Bakım” temasıyla gerçekleşiyor.
 2 gün sürecek olan sempozyuma İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ege Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Ege Geriatri Derneği Başkanı Doç.Dr. Sevnaz Şahin, Gerontologlar Derneği Başkanı Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Sempozyuma davetli olan ancak son anda gelişen durumlarından dolayı Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr İsmail Tufan katılamadı.

Sempozyum 2017 ödüllerinde “ileri yaş dostu bilim insanı ödülünü Prof.Dr.İsmail Tufan adına yüksek lisans öğrencisi Gerontolog  Faruk Yaşar Gürdal” aldı. Gürdal yaptığı açıklamada ” Ülkemize Gerontoloji Bilimini getiren ve herzaman öğrencisi olmaktan gurur duyduğum 2000 yılından beri Türkiye’yi karış karış gezen 1000 lerce haneye giren ve 10.000 in üzerinde yaşlı vatandaşımızla görüşen ve halen Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanlığı görevini sürdüren değerli hocam İsmail Tufan adına almaktan onur duyduğumu belirtir saygılar sunar teşekkür ederim “dedi.

Program 2 gün sürecek…