KADRİ VEZİROĞLU’NUN CENAZE TÖRENİ BELEDİYE ÖNÜNDE YAPILDI

• 17 Mayıs 2016

KADRİ VEZİROĞLU’NUN CENAZE TÖRENİ BELEDİYE ÖNÜNDE YAPILDI

Dinar’ın 22. Belediye Başkanı Kadri Veziroğlu’nun cenaze töreni belediye hizmet binası önünde yapıldı.

Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İlçe Müftüsü Celil Şimşek, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkıran, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Acar, Dinar TSO Meclis Başkanı Ahmet Acar, CHP Afyonkarahisar Eski Milletvekili Ahmet Toptaş, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, STK başkanları, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe teşkilatı, belediye personeli, Veziroğlu ailesi, dost ve sevenleri katıldı.

Yapılan cenaze töreninde Kadri Veziroğlu’nun kısa hayatı okundu.

Kadri Veziroğlu biyografi;

Merhum Bayram Ali Veziroğlu ve Merhume Zehra Veziroğlu’nun oğlu olarak 1942 yılında Dinarda doğan Kadri Veziroğlu ilk ve orta tahsilini Dinar’da, lise tahsilini Namık Kemal lisesinde tamamladıktan sonra Ankara Hukuk Fakültesinden 1966 yılında mezun olmuştur. Kaymakam olarak görev yapmış ve daha sonra siyasete atılmıştır. 1977-1980 yılları arasında askeri ihtilal’e kadar Dinar belediye başkanlığı yapmıştır. Çeşitli kamu kuruluşlarında kurucu üye ve yöneticilik görevinde bulunmuştur. Ankara büyükşehir belediyesi hukuk baş müşavirliği, İzmit büyükşehir belediyesi genel sekreterliği,  başkan vekilliği ve şişli belediyesi proje geliştirme daire başkanlığı gibi görevlerde bulunan merhum Veziroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimlerden sorumlu danışmanlık görevini de üstlenmiştir. Tam bir Türkiye sevdalısı olan Kadri Veziroğlu, Türkiye nin dört bir yanında çeşitli görevlerde bulunmuştur. İlkeli çizgisini ve Atatürkçü kişiliğini hayatı boyunca ödün vermeden korumuştur. Hayatını milletine adamış bir devlet adamıdır. Evli ve iki çocuk babası olan Kadri Veziroğlu 74 yıllık hayatına acı tatlı birçok hatıra sığdırmıştır.

Okunan biyografi sonrasında CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er konuşmasında şunları söyledi; “Değerli büyüğümüz Sayın Kadri Veziroğlu’nu ve Veziroğlu ailesini, sadece Dinar değil bütün Türkiye biliyor ve takdir ediyor. Değerli büyüğümüz Sayın Kadri Veziroğlu ile zaman zaman görüşür, karşılıklı memleket meseleleri görüş alışverişi yapardık. En son görüşmelerimizden birisinde de rahatsız olmasına rağmen Trakya da ki bir çalışmadan dönerken geçirdiği bir rahatsızlığı paylaşmıştık. Sayın Kadri Veziroğlu ağabeyimizin hayatı adanmış bir hayattı. Bilgiye, birikime, halk’a ve ülkesine… Onun için adanmış hayatları yaşamak çok zordur, karşılığı vardır ve bunun karşılığı da her türlü mücadeledir. Bütün insanlarımıza örnek olmasını diliyorum… Allah Rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun, uzaktan yakından katılan tüm dostlara teşekkür ediyorum.” Dedi

Belediye Başkanımız Saffet Acar’ın şehir dışında olması nedeniyle Acar’ı temsilen Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Eski Dinar Belediye Başkanımız Merhum Kadri Veziroğlu’nu ilçemize ve ülkemize yapmış olduğu hizmetler ile hepimiz yakinen tanımaktayız. Bu vesile ile ben, merhuma Allah’tan Rahmet, ailesine, sevenlerine ve halkımıza da sabırlar diliyorum.” Dedi

İlçe Müftüsü Celil Şimşek’in yapmış olduğu dua sonrasında tören sona erdi.