KURT VE LARVA İMHASI YAPILDI

KURT VE LARVA İMHASI YAPILDI

sck-kurtck (1)

SUÇIKAN MEVKİİNDE KURT VE LARVA İMHASI YAPILDI

Dinar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Suçıkan ve asri mezarlık bölgesinde bulunan ağaçlarda kurt ve larva imhası yapıldı. Dinar’da bölgede bulunan ağaçlara ciddi zararlar veren kurtçuklar, belediye ekipleri tarafından imhası yapıldı. Çam ağaçlarının öz sularını emerek kurutan ve bu ağaçlarda yaşayarak kesecikler örerek hızlı bir şekilde üreyen kurt ve larvalarına ilaç pek fazla tesir etmiyor. Her yıl Mart ayında keseciklerden çıkan kurt larvaları bu seneki kış mevsiminin ılık ve yumuşak geçmesi nedeniyle vaktinden önce uyandılar. Belediye ekipleri tarafından takip edilen haşerelerin imhası yapıldı.

sck-kurtck (2)