KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMINA KATILIM YOĞUN OLDU

• 14 Nisan 2016

KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMINA KATILIM YOĞUN OLDU

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin kutlu doğum haftaları nedeni ile Dinar Belediye Başkanımız Sayın Saffet Acar tarafından Park Ala konferans salonunda bir program düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası programına katılan tüm vatandaşlara Dinar Belediyesi tarafından içinde; kıbleyi gösteren seccade, tesbih, namaz takkesi, tülbent, zikir matik ve Yasin Kitabı olan hediye çantası dağıtıldı.

Yoğun ilgi gören programa;  İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Mutlu Tokmak, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Askerlik Şubesş Başkanı Ali Azyaman, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Konya Meram Müftüsü Sabri Kütükçü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dinar Belediyesi İlan Memuru Gazi Yılmaz tarafından sunulan kutlu doğum haftası programında açılış konuşmasını Belediye Başkanı Saffet Acar yaptı.

Hoşgeldiniz diyerek sözlerine başlayan Acar konuşmasında şunları söyledi; “Biliyorsunuz ki, çok mübarek aylara geldik. Yani geçen hafta üç ayların başlangıcı ve bu hafta da kutlu doğum haftası, Cenabı Allah hepimizin bu mübarek günlerini hayırlı uğurlu eylesin. Ben diyorum ki Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Tabi bu günler bizlerin bayramı, mutlaka İslam aleminde bu mübarek günleri çok iyi değerlendirmemiz lazım. Cenabı Allah bizlere kurtuluşlar vermiş, Dolayısı ile ben sizlerin üç aylarınızı, kutlu doğum haftanızı kutluyorum” dedi.

Konya Meram Müftülüğü Şeyh Sadrettin Konevi Cami İmam Hatipi Bekir Sivrikaya hoca tarafından Kuranı Kerim okundu.  Meram Müftüsü Sabri Kütükçü tarafından ise günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleşti. Tasavvuf müziği eşliğinde yapılan semazen gösterileri sonrasında ise Türkiye Ezan Okuma Birincisi Mehmet Erarabacı programda sahne alarak çeşitli ilahi eserleri seslendirdi. Yapılan Etkinlik sonrasında ise Mehmer Erarabacı, Bekir Sivrikaya ve Mustafa Sivrikaya tarafından Saba makamında Sabah Ezanı okundu. İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin tarafından programda sahne alanlara plaketleri verilirken, Kaymakam Şahin; düzenlenen etkinlik için belediyeye ve programa katılan misafirlere teşekkür etti.