• 12 Aralık 2015

lisecaddesi-acilisi- (1)

LİSE CADDESİ YENİ YOLUN AÇILIŞI YAPILDI

Belediye Başkanı Saffet Acar’ın talimatları ile şehir içi değişim programı kapsamında, çalışmalara başlanılan Lise Caddesinin yapımı tamamlanması sonrasında açılışı yapıldı.

Açılış programına Belediye Başkanı Saffet Acar başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İbrahim Acar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe teşkilatı, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, belediye birim amirleri, belediye personeli, muhtarlar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından programa iştirak eden protokole ve vatandaşlara 2016 yılı Dinar Belediyesi takvimi dağıtıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Lise Caddesi yolu açılışı öncesinde Belediye Başkanı Saffet Acar bir konuşma gerçekleştirdi. Acar konuşmasında şunları söyledi; “Bu gün burada Dinarımıza yakışan bir yolun açılışını yapmak üzereyiz. Bu yol, beş etaplı olan yolun ilk aşaması. İstasyondan başlayıp, Cumhuriyet Meydanına kadar olacak yolumuz birinci bölümünü bu yıl bitirdik. 2016 yılında da inşallah ikinci ve üçüncü etabı da yapacağız. 2017 yılında da dördüncü ve beşinci etabı da Cumhuriyet Meydanına kadar geleceğiz. Dinarlı her şeyin en güzeline laiktir diyorum. Kentleşme yolunda Dinarımızın böyle bir yola ihtiyacı var idi, inşallah bu yol bittikten sonra çocuklarımızı eşimizi yanımıza alacağız, akşamları Cumhuriyet Meydanından İstasyona kadar rahat bir şekilde yürüyeceğiz. Gördüğünüz üzere yolumuzun üzerinde banklar, dinlenme yerleri var, ışık her zaman insanların yürümesinde kolaylık sağlayan, insanları psikolojik açıdan rahatlatan bir unsurdur, bizlerde biraz öncede ifade ettiğim gibi Dinarımıza Dinarlı hemşehrilerimize yakışan yolu yaptık. Dinarımıza ülkemize hayırlı olur ben geldiğiniz için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” dedi

Belediye Başkanı Saffet Acar yapmış olduğu konuşma sonrasında Emekli İmam Hatip Mehmet Bağcı tarafından dua yapıldı. Lise Caddesi yolu; Belediye Başkanı Saffet Acar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İbrahim Acar, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, belediye meclis üyeleri ve İstasyon Mahalle Muhtarı Mehmet Gürpınar tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Kurdele kesimi sonrasında başta MHP ilçe teşkilatı başta olmak üzere tüm vatandaşlar Başkan Acar’ı tebrik ederek yolun hayırlı olması temennisinde bulundular. Açılış merasimi sonrasında ise Başkan Saffet Acar, protokol, belediye birim amirleri ve vatandaşlar yeni yol da gezerek incelemelerde bulundular. Program sonrasında Başkan Saffet Acar, yapımcı firmaya ve emeği geçenlere ayrıca teşekkür etti.

Alınan bilgiye göre; Çift yönlü yolun 300 metre toplam uzunluğunda, yolun toplam eni 11.60 metre, tek yönlü yol eninin 5.50 santimetre olduğu, kaldırımların 3.30 ile 1.80 santimetre olduğu, kaldırımın andezit ve ışıklı taş’tan döşendiği, alana oturma bankları ve peyzaj çalışmanın yapıldığı ve 61 adet led’li ışıklı direklerin monte edildiği öğrenildi.

Lise Caddesi yolunun birinci etabının açılışı sonrasında, ikinci etabın; Öğretmenevi ile Atatürk Parkı arası, üçüncü etap yolun; Atatürk Parkı ile Şehit Hüseyin Güvercin Caddesi arası, dördüncü etap yolun; Şehit Hüseyin Güvercin Caddesi ile iş merkezi arası, beşinci ve son etabın ise iş merkezi ile Cumhuriyet Meydanı olacağı belediye fen işleri müdürlüğü tarafından belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Raif ÖZTÜRK Raif ÖZTÜRK dedi ki:

Dinarlı her şeye layıktır. Ancak önce şehirde mi, kasabada mı yaşamak istiyoruz? Buna karar vermeliyiz. Kentte yaşamak istiyorsak; bir yerin kent olmasında meydanların, bulvarların, kaldırımların, heykellerin parkların önemi çok büyüktür. Öncelikle kent olma yolundaki Dinar’a böyle güzel bir bulvarı kazandıran Yerel Yönetime teşekkür etmeliyiz, bu çalışmaları alkışlamalıyız, yeni yeni güzelliklere kavuşmak için çaba harcayanları teşvik etmeliyiz. Sonra, yapılanların artık Dinar’ın malı olduğunu, güzel diye alkışladığımız bu eserlerin hep güzel kalması için korumamız gerektiği bilincine ulaşmalıyız ve korumalıyız. Ben Dinar’ın her bakımdan yeniden ALTIN ŞEHİR olacağına inanıyorum… Yeter ki birbirimize karşı sevgi ve hoşgörüyle, ilçemize karşı da vefa ve sorumluluk duygusu ile yaklaşalım… Başta Belediye Başkanımız Sayın Saffet ACAR olmak üzere emeği geçen herkesi kutlarım…. Raif ÖZTÜRK

2. NİYAZİ YILMAZ dedi ki:

bu yolların aynısını bende dere mahallesine istiyorum emegi geçenlere teşekkürler