• 06 Ocak 2016

yeralticppkntynr (1)

DİNAR BELEDİYESİ ÇÖP KONTEYNERLERİNİ YER ALTINA ALIYOR

Dinar Belediyesi, daha temiz ve modern bir ilçe için asansörlü ‘Yeraltı çöp konteyner’i uygulamasını başlattı.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın talimatı ile ilçe merkezinde uygulanmaya başlayan modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldırıyor. Merkezde deneme amacıyla kurulan 2 adet ‘Yeraltı çöp konteyner’inin montajı Dinar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. Merkezden yeterli verim alınır ise Dinar genelinde bin adet asansörlü yeraltı çöp konteyneri yerleştirilmesi planlanıyor. Çalışmaların bitmesinin ardından diğer mahallelerde de montaj işlemine başlanılacak.

Belediye Başkanı Saffet Acar proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Dinar’da yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve atık eğilimleri göz önüne alınarak geliştirilen Modern Yer altı Konteyneri projesi hijyenik, uzun ömürlü, estetik görünümlü konteynerlerle çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçilecek. Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak” dedi

yeralticppkntynr (2) yeralticppkntynr (3)

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. ahmet dedi ki:

dinara yakışmış çöp güzel olmuş inşallah her yere konur