• 01 Haziran 2015

THK Dinar- Kay.Mahmut Esen

Sayın Mahmut ESEN EMEKLİLİĞİN HAYIRLI OLSUN

Sayın ESEN bu gün önemli bir gün başlıyor. Yıllar yılı öğrencilik hayatı  biten ve  memuriyete ilk başlamasıyla büyük küçük birçok kişilerle muhatap olup onların dertlerini dinleyip  onlara faydalı bir bürokrat olma çabasıyla  her tayin olduğu İl ve ilçelerde gayret gösterip görev yaptığı şehirlere faydalı bir hizmet verme çabasıyla çalışmanın şevkiyle ayrıldığı yerlerde ismini daima hatırlatmanın bir hizmetini verdiğin için Mahmut Esen adını daima estirdiğin bir kişi olmanın, son çalışmanda DİNAR  ilçesinde  8 ay gibi kısa sürede dahi adını kitaplara yazdırmanın, Sekiz aylık son kaymakamlık görevi ardından terfi edilerek 10.05.1984 tarihinde İçişleri Bakanlığı Baş Müfettişliği gibi bir göreve çağrıldı.

Sekiz aylık kısa döneminde mahalli gazetelerin “Mahmut Beyin enerjisi Tükenmez” başlığı ile haberlere işlendi. Görev yaptığı KAYMAKAMLIK mesleğinde kendini yediden yetmişe herkese sevdirdi. Basın mensupları hiçbir zaman randevu almadan daima kapısını günün her saatinde çalmadan ziyaret etti, gerektiğinde telefonundan arandı. Dinar’lı ve görev yaptığı memurları onu hiç unutmadı.1995 depreminde ilk arayan kişi o oldu. Geçmiş olsun dileklerini gönderip, Deprem hakkında bilgiler aldı.

Dinar’da ve tüm görev yerlerinde olaylara objektif bir açıdan bakan aydın bir devlet adamı olarak iyi diyoloğlar içinde çalışmayı hedeflemiş, her icraatında karşısındakilerin fikirlerini alıp görüşlerine saygı göstermiş, köy ziyaretlerinde köylülerin sorunlarını dinleyip imkanları içinde çözümlemeye çalışmış olan Kaymakam Esen,12.09.1983 tarihte göreve başlamasıyla henüz görevinin ilk haftasında E 5 Karayolu projesinde ortaya çıkan sorunları çözerek Tansa düğün salonunda halkla ilk toplantısını yapmıştır. On senedir yılan hikâyesine dönen Küçük Sanayi Sitesi’ni faaliyete geçirmiş, Kendisiyle İlçede göreve başlayan arkadaşı (Rahmetli) Başsavcı Ömer Poyrazoğlu ile iyi diyoloğlarla işbirliği yaparak cezası az maddi güçleri zayıf olan 10 mahkûma belediyede temizlik işçisi olarak görev vererek destek olmuş, Atatürk büstü olmayan yerlere büst yaptırtmış, Şehir içindeki başıboş ayakkabı boyacılığı yapanlara Cumhuriyet meydanında Lostra yaptırmış, Köyleri içme suyu projeleri, Okul binaları, Yeşilhüyük köyünün göl nedeniyle su baskını ıslahı çalışması, Fakir fukaraya odun kömür yardımının adil biçimde yapılması, Şehir içi ikinci otobüsünün hizmete girmesi yaptığı bu hizmetler 8 aylık gibi kısa bir sürede olmuştu. Mahmut ESEN böyle esip geçti.

31 Yıl Müfettişlik görevindeki adil hizmetiyle kaç hükümet görevi geçti o yine görevinde kaldı ve onun bazı yazılarını burada sizlere sunmak isterim ama izin alayım bir başka gün aktarırım. Devlet memurluğu görevi bugün bitti. Kendi isteğiyle emekliliğe başladı. Artık birkaç hafta iyi geçer ama sonraları vaktini geçirecek bir çaba içine girmezse günler zor geçer diye düşünüyorum. Keşke hükümet onu hizmet için bir ile Vali olarak atasaydı. Faydalı çalışmaların devam edeceği muhakkaktı.

Ben Mahmut ESEN’İN emekliliğini onu sevenler adına ve şahsım adına içtenlikle kutluyor. Sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum. Hayırlı olsun saygılarımla.01.06.2015 Ayhan Kalkan