SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU BAŞLADI

• 15 Ağustos 2016
SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU BAŞLADI

Dinar Belediyesi tarafından ilçemizde bulunan başıboş sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma operasyonu yapılmaktadır.

Sevgi Veterinerlik Mobil Kısırlaştırma aracı ilçemize gelerek çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Saffet Acar mobil araca Belediye Veterineri Oğuz Başkaya ile birlikte ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bulundukları ortamdan alınarak gözetim altına alınan hayvanlar, yapılan muayenelerinden sonra kısırlaştırılmaktadır. Operasyona müteakip, kuduz aşıları ve anti parazitler ilaçları uygulanan hayvanlara kulak küpesi takılarak kayıt altına alınıyor. Bir – iki gün arayla gözetim altında tutulduktan sonra alındıkları ortama geri bırakılmaktadır. Bu şekilde uygulama yapılan hayvan sayısı çok olup, önümüzdeki aylarda da operasyon devam edecektir.

SOKAKHAYVKİSİROPER (1) SOKAKHAYVKİSİROPER (2)