TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ KONYA BULUŞMASI

• 09 Mayıs 2016
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ KONYA BULUŞMASI

6-7-8 Mayıs 2016 Tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen, “Tarihi Kentler Birliği Konya Buluşması” programına çeşitli üye il ve ilçelerden 500’e yakın belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Dinar Belediyesinden ise Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyeleri Abbas Çetin ve Metin Zeybek Konya buluşmasında belediyemizi temsil ettiler. Programa; Konya Valisi Muammer Erol ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’te katıldılar. Yapılan yönetim kurulu seçimlerinde yeniden başkanlığa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz seçildi. Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çevre Kültür Koruma Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözer Dedeman Otelde düzenlenen programda Tarihi Kentler Birliğinin Konya da buluşmasının ayrı bir başlığı olduğunu söyledi. Sözen buluşmada Büyükşehirlerin kent merkezlerinin başarılarının konuşulmayacağını belirterek “2016 da büyükşehirleri hiç gündemden düşürmeyeceğiz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’te üzerinde yaşanılan coğrafyalarının sonraki şehirleri ve nesilleri etkilediğini anlattı.

Konya Buluşması il de bulunan tarihi yerlerin ve Mevlana müzesinin gezilmesi ile devam etti.

TKB-KONYA1 TKB-KONYA2 TKB-KONYA3