• 09 Eylül 2015

terörelanetşehidesaygıyürüyüş (1)

TERÖRE LANET ŞEHİTLERİMİZE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından ilçemizde ‘Teröre Lanet, Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’ programı düzenlendi.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan genel seçimler sonrasında Asker ve Polislerimize – pkk tarafından çeşitli hain saldırılar ve bombalı tuzaklar kurularak bir çok şehit verildi. Yine hain pkk tarafından son olarak Hakkari Dağlıca bölgesinde ve Iğdır bölgesinde asker ve polislerimize bombalı tuzak kurularak genç yaştaki asker ve polisimiz şehit olmuştur. Bu hain saldırılar başta analar olmak üzere ülke genelinde vatandaşlarımızı yasa boğdu. Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından bu olayları protesto etmek amacı ile Dinar’da ‘Teröre Lanet, Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’ programı düzenlendi.

Dinar Belediyesi Resmi web sitesi, SMS  ve ilan yolu ile belediye önüne saat 17:00’da başlayan Programa; Belediye meclis üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İbrahim Acar ve Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Er ve teşkilatı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Çapan teşkilatı, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nuri Çetin ve teşkilatı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilciliği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilciliği, Türk Ocakları Dinar Şubesi, Yazarlar Şairler Kültür Derneği, Dinar Spor yönetimi, Dinar Engelliler Derneği, Sivil toplum örgütleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Belediye önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Belediye Başkanı Saffet Acar’ın konuşması ile devam etti. Başkan Saffet Acar konuşmasında şunları söyledi;

“Değerli Dinarlı Hemşerilerim,

Son günlerde milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik, vatan toprağımıza göz dikmiş, Türkiye’nin huzur ve mutluluğunu engellemeye yönelik amaçlar içinde olan bölücü terör örgütü PKK’nın namertçe saldırılarını yaşamaktayız.

Bu saldırılarda Mehmetçiklerimiz ve polislerimiz şehit olmakta, vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmektedir. İnsanlıktan nasibini alamamış iç ve dış destekli bu hainlerin son olarak Dağlıca’da ki askerlerimiz ve Iğdır’daki polislerimize yönelik yaptıkları alçakça saldırı sonucunda ne yazık ki çok sayıda şehit ve yaralılarımız olmuştur. Bu bölücü hain ve ortaklarına karşı bizlere düşen görev ise Yüce Türk Milleti olarak tek yumruk ve dimdik ayakta durmaktır. Vatanımızın bütünlüğünü bozmaya çalışan terör örgütünü lanetliyor ve bu hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Ayrıca bugün burada Dinarlıların Vatan ve Milletin bölünmezliğine karşı duyarlı bir tavır alarak birlik ve beraberlik içerisinde oluşunu görmüş olmaktan dolayı sonsuz gurur ve onur duyduğumu belirtmek isterim. Başta siz değerli Dinar Halkı olmak üzere bu organizasyonda yer alan tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine canı gönülden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi

Yapılan konuşma sonrasında Belediye İlan Memuru Gazi Yılmaz, Şehit ve Gazilerimize ithafen bir dua yaptı. Dua sonrasında ise belediye zabıta aracı eskortluğunda ilçe merkezinde kortej yürüyüş başladı. Ulu Cami önünden bayanlar başta olmak üzere binlerce dinarlı esnaf, memur, genç, yaşlı, vatandaş sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş; Atatürk Parkı ve Yeniyol Okulu istikametinden Cumhuriyet Meydanı, Dinar – Afyonkarahisar – Çivril karayolu kavşak noktasından PTT güzergahı ve belediye önüne kadar sürdü. Belediye önünde de yapılan sloganlar sonrasında Belediye Başkanı Saffet Acar, programa katılım için yaptığı teşekkür konuşmasından sonra etkinlik sona erdi.