TUİK 2016 YILI DİNAR NÜFUS PLANI

• 03 Şubat 2017
TUİK 2016 YILI DİNAR NÜFUS PLANI

2016 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verileri 2016 yılı Türkiye nüfusu açıklandı. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2016 sonuçlarına göre Türkiye’nin nüfusu, 2016’da bir önceki yıla göre 1 milyon 73 bin 818 kişi artarak 79 milyon 814 bin 871 kişi oldu.

En fazla kişinin yaşadığı şehirlerde ilk sırada İstanbul daha sonra Ankara olurken ilçesi bulunduğumuz Afyonkarahisar İli 714.523 kişi ile 31.sırada yer aldı.

18 ilçesi bulunan Afyonkarahisar’da ilçemiz Dinar’ın toplam nüfusu düşmesine rağmen Sandıklıdan sonra en yüksek nüfusa sahip ikinci ilçe olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal “Dinar’ın(merkez) nüfusu 2016’da bir önce ki geçen yıla göre ile 373 kişi artarak 25.117 kişi oldu. İlçenin toplam nüfusu ise geçen yıla göre azalarak 47,292 kişi oldu.”dedi.

Dinar’ın Demografik yapısı ile ilgili de  bilgi veren Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal ilçe merkezinde yaşayan yaşlıların çoğaldığının vurgusunu yaptı “ Dinar ilçemizde Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlarımızın geçen yıla oran ile %2 arttığı gözlemlenmektedir ilçemizin 2016 yılı TUİK verilerine göre 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısı 2951 kişi olmuştur. Bu rakam ilçe merkez nüfusunun %12 sine tekabül etmektedir.

Ülkemizde olduğu gibi Dinar’da da ortanca yaş yükselmiş olup, yaşlı nüfus diyagramı da bu durumdan etkilenmiştir. İlçemizde Belediye Başkanımız Saffet Acar’ın ileri görüşlülüğü bu rakamlarla da ortaya konmaktadır, çünkü 2015 yılından beri hummalı bir şekilde yaşlılarımıza hizmet götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz yaşlı merkez nüfusumuzun artacağını tahmin etmiştik, bu konuda Dinar’ın eski günlerine dönebilmesi yeniden renklenmesi ve nüfusun canlanması için belediyemiz alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor daha yaşanabilir bir Dinar için Başkanımız öncülüğünde çalışmalar yapılıyor, bizde bu ekibin bir parçası olarak ihtiyacı olan yaşlılarımıza hizmet ediyor onları sağlık, sosyal, psikolojik, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”dedi.