Türk Polis Teşkilatı 172 Yaşında

• 10 Nisan 2017
Türk Polis Teşkilatı 172 Yaşında

5-10 Nisan Polis Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Dinar’da Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan program dahilinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Dinar ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın 172.Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Dinar’da Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Şehit polislerimiz için Ulu caminde mevlid-i Şerif okutuldu.
Dinar ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın172. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Dinar Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü çelengi bırakıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu çelenk bırakma merasimine, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ve daire amirleri katıldı. Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerinin Polis Haftalarını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Buradaki törenin ardından polis personelleri şehit mezarlıklarını ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.
Hükümet KOnağı önünde düzenlenen programda konuşan Dinar İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç Türk Polis Teşkilatının 1845 yılında kurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi, “Emniyet Genel Müdürlüğü, rütbeleri polis memurluğundan başlayıp emniyet genel müdürlüğüne kadar uzanan, tüm il ve ilçelerde örgütlenmiş, sahil ve denizlerde görevini askeri polis olan Sahil Güvenlik, kırsalda ise görevini askeri polis olan jandarmaya bırakmış, kentte ise görevi kendisi yöneten iç güvenlikten sorumlu devlet teşkilatıdır. 10 Nisan 1845 tarihinde temeli atılmıştır. İnsanların hak ve özgürlüklerinin güven altında bulundurulması gereklidir. Günümüzde devletler, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, insanların can ve mal güvenliğini koruma, yasa hakimiyetini sağlamak istemektedirler. Bunun için yasalara ve yasaları uygulayacak bir kuvvete gerek vardır. Türkiye sınırları içerisinde bu görevi yürüten teşkilatlardan biri, Polis Teşkilatıdır. Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde zor şartlar altında görevlerini yerine getiren polis arkadaşlarımı kutluyorum. Vatandaşlarımızın emniyeti ve güvenliği için gece gündüz çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Emniyet Müdürü Dinç’in konuşmasının ardından Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin Polisler tarafından ziyaret edildi. Akabinde ise Dinar Asri mezarlığında bulunan şehit polis mezarları ziyaret edilerek dualar okundu.