(Video) Dinar’da Toplu Sünnet Şöleni

• 03 Ekim 2016
(Video) Dinar’da Toplu Sünnet Şöleni

Dinar’da Toplu Sünnet Şöleni

Dinar Kaymakamlığı ve Türk Kızılay’ı Dinar Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanında toplu sünnet merasimi gerçekleştirildi. 1 Ekim 1995 Dinar Depreminin 21. Yılında gerçekleştirilen Toplu Sünnet Merasimine yetmiş beş sünnet çocuğu ailesiyle birlikte katıldı.

Sünnet merasiminde bir açılış konuşması gerçekleştiren Türk Kızılay’ı Dinar Şube Başkanı Eyüp Şahin Toplu Sünnet Şölenini 1 Ekim 1995 yılında yaşanan Dinar Depreminin 21. Yılında düzenlediklerini belirterek şunları söyledi, “Bildiğiniz üzere 21 yıl önce Dinar ilçemiz yerle bir oldu. Ancak Türk Kızılay’ı maddi manevi Dinar halkının yanında yer alarak her türlü ihtiyaçlarını giderdi. Dinar 1 Ekim’de kader birliği yaparak acılarını bölüştü ve yanında Türk Kızılay’ını gördü. Bu anlamlı günde Türk Kızılay’ı ve Dinar İlçe Kaymakamlığı olarak umutlarımızı yeşertmek adına böyle bir organizasyon düzenledik” dedi.

Toplu Sünnet Şölenine katılan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Dinar depreminin yıl dönümünde herkesin hüzünlü olduğunu, aradan 21 yıl geçmesine rağmen halen yüzlerin gülmediğini belirterek şunları söyledi, “Cenab-ı Allah kimselere böyle acılar göstermesin. Sayın Kızılay Başkanımız ve Kaymakamımız çok iyi düşünmüşler ve Dinar Depreminin yıl dönümünde sünnet şöleni düzenlemekteler. Bir değişiklik olsun ve deprem gününde geleceğimizin teminatı gençlerimizi sünnet ettirme kararı almışlar. Gerçekten de çok olumlu ve çok duygulu bir gün. Değerli evlatlarımızın erkekliğe adım attıkları gün. Hayırlı olsun” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise Toplu Sünnet Şöleninde yaptığı konuşmasında, 1 Ekim 1995 yılında Dinar’da meydana gelen depremin bütün Türkiye’yi derinden üzdüğünü, böyle bir günde ise amacın tekrar üzülmek değil bundan ders çıkartmak olduğunu söyledi. Bu nedenle Türk Kızılay’ı ile birlikte Dinar ilçe kaymakamlığı olarak depremde hayatını kaybetmiş olan ailelerin acılarına da ortak olmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını kaydederek şöyle konuştu, “Sünnet olan çocuklarımıza acil şifalar dileyerek şölenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde ise, Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler dağıttı. Isparta Mehteran Takımı ise davetlilere gösteriler sundu.

toplusunnet20161 toplusunnet20162 toplusunnet20163 toplusunnet20164 toplusunnet20165 toplusunnet20166

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Raif ÖZTÜRK Raif ÖZTÜRK dedi ki:

Bu anlamlı organizasyondan dolayı, Sayın kaymakamımız Mustafa Şahin’i, Türk Kızılayı’nın Dinar Şube başkanı Eyüp Şahin ve yönetim kurulunu yürekten kutluyorum. Raif ÖZTÜRK