YAŞLILIK ATÖLYESİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 23 Ekim 2015
YAŞLILIK ATÖLYESİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nin işbirliği ile 20-21 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde ” Yaşlılık Atölyesi” çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştaya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak ÇİFTÇİ, İstanbul Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail COŞKUN,Akdeniz Üniveristesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail TUFAN ile çok sayıda bürokrat, akademisyen ve gerontolog katıldı. Toplantıya ilçemizi temsilen Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Saffet ACAR’ın görevlendirmesiyle belediye personelinden gerontolog Faruk Yaşar GÜRDAL katıldı.

Çalıştayda Yaşlılık ve Kuşaklar, Yaşlılıkta Sosyal Dışlanma, Yaşlı Politikalarında Sağlığın yeri, Yaşlanan İnsanın ve Toplumun Bugünü ve Geleceği, İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Yaşlıların Durumu konuları masaya yatırıldı. Çalıştayda Dinar’ı temsilen söz alan Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal Dinar’da yaşlıların durumu ve Kuşaklar arası ilişkilerin Dinar’daki güçlü bağına dikkat çekti. Ayrıca kurulmakta olan Gerontologlar Derneği Başkanı olan Faruk Yaşar Gürdal yaşlanma ve yaşlılığın olası sorunlarını çözebilmek için mezun olan gerontologların devlet desteği ile daha aktif bir şekilde yaşlılara hizmet etmesi gerektiğini aktardı.

Yaşlılık Atölyesi teşekkür konuşmaları, plaket takdimi ve akşam yemeği ile birlikte son buldu.