Yerel Yönetimler Sempozyumu İçin Geri Sayım Başladı

• 08 Mayıs 2016
Yerel Yönetimler Sempozyumu İçin Geri Sayım Başladı
  1. Gerontoloji Ödülleri ile Uluslararsı Yaşlı Bakım Ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu İçin Geri Sayım Başladı

Dinar Belediyesi ve Ulusal Yaşlılık Konseyi işbirliği içersinde düzenlenmesi planlanan 8. Uluslar arası gerontoloji Ödülleri ve I. Uluslararsı Yaşlı Bakım ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Önceki gün Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. İsmail Tufan ile birlikte gelen bir grup, Dinar Belediye Başkanı ve  Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar ile bir dizi görüşmelerde bulundu. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıya Belediye Başkanı Saffet Acar ve Prof.Dr. İsmail Tufan’ın yanı sıra Pakistan uyruklu Amerika Birleşik Devletlerinde Eğitim gören Mariya İlyas, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, ,Belediye Yazı işleri Müdürü Mehmet Kaşlı, Yazı işleri Memuru Serkan Utku, Veteriner Hekim Oğuz Başkaya, Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Ali Özel ve Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal katıldı.

Alınan bilgilere göre 21-22 Ekim 2016 tarihinde yapılması planlanan geçen sene ilçemizde yoğun bir katılımla 7.si yapılan ve bu yıl 8.si düzenlenecek olan Uluslar arası Gerontoloji Ödülleri ve bu yıl ilk defa Dinar’da yapılacak olan Yaşlanma ve Yaşlılık konusunda çalışmalar yapan bir çok belediyenin katılması beklenen I. Uluslar arası Yaşlı Bakım ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu için organizasyon şeması belirlendiği öğrenildi.

Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar “ İlçemizde bu yıl 2.sini düzenleyeceğimiz ve daha önceki yıllarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde düzenlenmiş olan 8.Gerontoloji Ödülleri ile ilçemizde yurtiçinden ve yurt dışından alanında uzman bir çok akademisyenlerimizi dinliyor onlara ödül verme şerefine şansını yakalıyoruz, bu Dinar’lı vatandaşlarım için çok önemli dolu dolu bir sempozyumla Yaşlanma ve yaşlılık alanında bir çok yeni bilgiler öğreniyorlar, ayrıca bu yıl ülkemizde ilk defa düzenlenecek olan. Uluslar arası Yaşlı Bakım ağı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu ile bir çok belediyeden yaşlılık alanında hizmet veren uzmanlar gelerek kendi çalışmalarını anlatacaklar, belediyeler arası diyaloglar gerçekleşecek ve burada öğrenilen her şey kendi il yada ilçelerinde uygulanacak buna da ev sahipliği yapacak olmak beni çok heyecanlandırıyor, bu tip organizasyonlar ilçemizin tanıtımı ve kalkınması için önemli işler ben bizlere her zaman destek olan Prof.Dr. İsmail Tufan hocama çok teşekkür ederim ve şimdiden herkesi 2-22 Ekim tarihlerinde Dinar’a davet ediyorum.”dedi

ger-tufan (2)