• 12 Nisan 2015

hashas01

YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ SAFFET ACAR’IN

Afyonkarahisar’da, bu yıl ilk kez düzenlenen “2014 Altın Haşhaş Ödülleri” sahiplerini buldu.

Afyonkarahisar Marka Kent tarafından şehrin tanıtımı için bu yıl ilk kez düzenlenen ödül törenin sunuculuğunu Doğukan Alsay ve TRT İzmir Radyosu Sunucusu Şehriban Tekce yaptı. Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Korel Termal Otel’de düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez düzenlenen Altın Haşhaş Ödülleri’ne katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın konumu, sosyal hayattaki ağırlığı, tarihi ve Cumhuriyetin kuruluşunda gösterdiği mücadeleyle marka kent olma özelliğini çok önceden kazandığını belirten Yücel, bu kapsamda ödül alacak tüm sanatçı ve işadamlarını tebrik ettiğini belirtti.

Yücel, Afyonkarahisar’ın yeteri kadar tanıtılmadığını ifade ederek, özellikle ulusal basın temsilcilerinin şehrin tanıtımına katkı sunmaları gerektiğini kaydetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise ödül töreninin düzenlenmesinden gurur duyduğunu dile getirerek, bu tür etkinliklerin şehre hayır getirmesi temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Taşçıoğlu konser verdi.

Altın Haşhaş Ödülleri gecesinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Taşçıoğlu’na, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Pervin Balcı’ya, Televizyon Sunucusu Vahe Kılıçarslan’a, Ferhat Okçu’ya, Dizi ve Tiyatro Oyuncusu Ateş Fatih Uçan’a, Yönetmen Aydın Sayman’a,  ödüllerini Belediye Başkanı Saffet Acar takdim etti.

Akabinde yılın en iyi Belediye Başkanı Ödülünü alan ve bir konuşma yapan Belediye Başkanı Saffet Acar şunları söyledi; “Bu yıl ilki düzenlenen Altın Haşhaş ödülleri, gerçekten çok muhteşem oldu. Ben son derece mutlu oldum, bu bağlamda genç atılımcılar derneğini kutluyorum, emeği geçenlere tebrik ediyorum. İnşallah on birincisi, yüz on birincisi olur diye düşünüyorum. Afyonkarahisar her şeyin en güzeline laiktir diyorum, hepinizi en derin sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”Dedi

2014 Altın Haşhaş Ödüllerini kazananların bazıları şöyle:

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhannettin Çoban: Onur Ödülü

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar: Yılın Belediye Başkanı Ödülü

Aktör Nuri Alço: Yeşilçam Onur Ödülü

Atatürk’e benzeyen kişi Göksel Kaya: Barış ve Hoşgörü Ödülü

Ünlü Sanatçıların Yakın Koruması Savaş Menteş: Barış ve Hoşgörü Ödülü

İş Adamı Ceylan Emet: Teşekkür ve Barış Ödülü

Devlet Su İşleri Eski Genel Müdürü Akif Özkaldı: Yılın Bürokratı Ödülü

Sinema, Film Oyuncusu Pervin Balcı: Yılın Kadın Oyuncu Ödülü

Sinema, Film Oyuncusu Deniz Oral: Yılın Erkek Oyuncu Ödülü

Manken Kevser Yağmur Demir: Yılın Mankeni Ödülü