• 22 Aralık 2014

raifozturkavatar

2014 YILI BİTERKEN (MUHASEBECİMİZ VAR MI?)

Durduramadığımız tek şey zaman, su gibi akıp gidiyor.… Biz insanlar bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz. Ya da kıymetini kaybettikten sonra anlıyoruz. İlçemize hayat veren şu Menderes Nehri’ne bir bakalım? Gelin Şuçıkan’dan, Düden’den başlayarak, çok uzağa değil; şu eski cezaevine kadar bir gezelim ve görelim hâlini… Belediye her yıl temizlediği halde durumu bu… Sonra da kendi kendimize soralım, bu çirkin görüntüde bizim payımız ne kadar?

Zaman da işte böyle… Kıymeti hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar değerli… 2014 yılı dediğimiz zaman sarmalını da işte erittik tükettik. Giden bu yılın bir anını geri getirmek şu saatten sonra mümkün değil.

Zamanı geri getirmek mümkün değil, ancak giden zamanın muhasebesini yapmak mümkün. Her işin bir muhasebesi olur, olmalıdır. İşte bu yüzden bütün şirketler geleceklerine yön vermek için yılsonunda kâr, zarar bilançosu çıkarırlar.

Yaratılmışların en yücesi insan da öyle olmalıdır. Dünya her gün yeniden kurulur. İnsan her yeni güne akşam yapacağı muhasebe ile uyanmalıdır. Eşraf-ı Mahlûkat olan İnsanın önce Allah’a, sonra kendine, sonra da içinde yaşadığı topluma karşı ödev ve sorumlulukları vardır.

Bir yılı eskiterek uğurlarken, yeni bir yıla merhaba derken, bize düşen Allah’a, kendimize ve toplumumuza karşı olan ödev ve sorumluluklarımızı yerine getirip getiremediğimizin muhasebesini yapmaktır. Bunun için muhasebeci aramaya gerek yoktur. Bizi en mükemmel şekilde yaratan Allah, bizim saadetimiz ve mutluluğumuz için emrimize her an yanımızda ve emrimizde olcak bir de muhasebeci vermiştir. Onun adı “VİCDAN”DIR.

Vicdan Allah’ın terazisidir. İnsan olarak vicdan denen bu muhasebecinin sesine kulak vermeliyiz. Bu sese kulak verenler kaybetmez, bu sese sırt dönenler insanlık değerlerini yitirir ve bedbaht olurlar.

Yeni bir yıla girerken yapacağımız şey; muhasebecimiz olan vicdanımıza müracaat etmek, bir yılımızın -vicdan teranesine vurarak- muhasebesini yapmak olmalıdır. Öncelikle Allah’a olan imanımızı tazelemeliyiz.  Allah’a verdiği nimetler için şükrederken, verdiği ömrü ve nimetleri nerede, nasıl kullandığımızı, içinde yaşadığımız topluma karşı ödev ve sorumluluklarımızı yerine getirip getirmediğimizi sorgulamalıyız.

Vicdanımızın sesi, bize barışın, kardeşliğin, şükrün, erdemli olmanın kapısını aralar. Vicdanımızın sesi bize incelik ve dostluğun kapısını açar. Unutmayalım ki sözdeki incelik güveni, düşüncedeki incelik derinliği, duygulardaki incelik sevgiyi yaratır. Dostluk ise ulaşılmayacak kadar yüksek, unutulmayacak kadar güzel ve ancak ender insanlara yakışacak kadar özeldir.

Vicdanının sesine kulak verenler özel ve güzel insan olmayı hak eder.

Bu duygularla yeni yılınızı kutlar, sağlık, mutluluk ve güzellikler dilerim.

Saygılarımla…..20. 12.2014 Raif ÖZTÜRK

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Raif ÖZTÜRK Raif ÖZTÜRK dedi ki:

Değerli kardeşim Mustafa Bey;
    “Yazsam tesiri yok, yazmasam gönül razı değil..”. katkınız için teşekkür ederim. Dilinize, gönlünüze sağlık. Hep beraber mücadeleye devam… Kırmadan, dökmeden… Bu ülke de, Dinar da hepimizin… Söylediğiniz gibi, herkesin daha sorumlu davranması ve düzelmesi dileklerimle. Yeni Yılınızı kutlarım… Saygı ve selamlar. Raif ÖZTÜRK

2. Mustafa Öz dedi ki:

Hocam cok güzel yazmissiniz ama bizim halkimiz birakin cevreyi kendi evinin önünü temizlemiyor.menderes götürür mantigi varya ,bu Mantik nerden ve kimden ciktiysa Allah belasini versin.Belediye üzerine düseni yapiyor ama zabitamizada görev düsüyor ,kontrol görevi halki uyarma gerekirse cezai müeyyide gibi.kaldirimlar esnafin esyalariyla dolu,esnaf kocaman tasina bilir pana yaptirip yola koymus bunlari zabita görmüyormu.bence yol kenarindan akan suyu 1 ay süreyle belediye kessin bakalim ne olacak.Din iman konusundada acayip olmusuz,haram helal ayrimi kalmamis ne bulursam benimdir der olmus insanlar.aile icinde bi kontrol olmazmi aile büyügü ,ogluna, kizina nerden aldin diye sormazmi SORMUYOR hocam bide aferim diyor hayret.Yol kenarlari olmus fuhus alani emniyet veya yerel yönetici görmüyormu bunlari.2 hafta önce izindeydim büyük kavsakta Saat 14 gibi gördüklerime inanamadim ve ben utandim,ne oldu benim dinarima hocam ,neden böyle oldu.Dügünlerde atilan silahin haddi hesabi yok.emniyet sadece trafiktenmi sorumlu dinarda.Yöneticiler,sivil toplum kuruluslari yapilan toplantilarda sadece cay icip dagilirlarmi ,ilcenin sorunlari konusulmazmi bu toplantilarda.Bence Saffet bey öne cikip sivil toplum kuruluslari,okul müdürleri,halk egitim,parti ilce baskanlari ile beraber BIZIM DINAR kampanyasi baslatmali ve cevre konulu vatandasa, gerekirse baski ve cazai yöntem bile uygulanmali.3 ay denensin bakti olmuyor cevre temizlik vergisini %100 artirsin baska türlü bu millet yola gelmeyecek. HOCAM SAYGILARIMLA.