5 NİSAN 2016 SALI/19:30 DİNAR MESLEK YÜKSEK OKULU

Keman: Cemalettin GALİTEKİN

Çello: Murat OVALI

Ritim: Volkan S. UMUL

“Bu konser, sanata verdiği katkılardan dolayı, Dinar Belediye Başkanı Syn. Saffet ACAR’a ithâf edilmiştir.”

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Devlet Konservatuvarı

Tel: 0 272 216 33 04

E-Mail: konser@aku.edu.tr

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Devlet Konservatuvarı

Türk Müziği Dinleti Topluluğu

Şarkılarda

GÜL & BÜLBÜL

Aşk’ı

Genel Sanat Yönetmeni / Solist

Yıldırım AKTAŞ

Açıklamalar – Sunum

Yunus Emre UĞUR

05 Nisan 2016 – 19.30

Meslek Yüksek Okulu Salonu

DİNAR

Yıldırım AKTAŞ

1970 yılında Ordu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun’da tamamladı. Lise yıllarında başladığı müzik çalışmalarını Samsun Belediye Konservatuarında ve seçkin müzik topluluklarında sürdürdü. 1991 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İnşaat Programını kazandı. Eğitimi süresince Müzik Eğitmeni Kemâni Nedim Yılmaz ile çalıştı. Birçok konser ve TV programlarına solist olarak katıldı, yarışmalarda 1.lik ödüllerine lâyık görüldü. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sınavlarını derece ile kazandı. Konservatuarda yıllarında Ahmet Hatipoğlu, Timuçin Çevikoğlu, Vedat Kaptan Yurdakul ve Süleyman Yardım’dan yararlandı. Konservatuar yıllarında birçok konser ve TV programı hazırladı. 2001 yılında Konservatuardan mezun oldu ve aynı yıl T.Çevikoğlu tarafından kurulan Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2003 yılında Afyon Belediye Konservatuarı’nın kuruluş çalışmalarında koordinatör olarak görev aldı. (2008–2010) yılları arasında Afyonkarahisar Valiliği Kent Kültür Konseyinde görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası Festivallerde Müzik Direktörlüğü, topluluk ve korolarda Sanat Yönetmenliği ve Şeflik yaptı. “Gül Kokusu Var” ve “N.Özkan Besteleri” isimli 2 albümün solistliğini yaptı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisansını tamamladı (2006), Sanatta Yeterlik/Doktorasını tamamladı (2014). Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik/Doktora çalışmaları esnasında Uğur Türkmen, Emel Funda Türkmen, ve Bülent Alaner ile çalışma imkânı buldu. Konservatuarda Ses Eğitimi Ana Sanat Dalı Başkanlığı ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Hâlen Ses Eğitimi Ana Sanat Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aktaş Almanya, Yunanistan, Pakistan, G.Kore ve KKTC ’de konserler vermiştir.

&

Yunus Emre UĞUR

1981 Yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlk ve orta tahsilini Afyonkarahisar’da tamamladı.  2001 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı  Türk  Sanat Müziği Bölümü Temel Bilimler Anasanat Dalını sınavını  dereceyle kazandı ve bu okuldan 2005 yılında mezun oldu.  Aynı yıl Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmaya hak kazandı. 2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğünde Okutman olarak göreve başladı ve Devlet Konservatuvarına görevlendirildi.2008 yılında  Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.  Çeşitli ulusal ve uluslararası sempozyumlarda, yurt içi ve yurt dışı konser etkinliklerinde görev aldı.  Halen Devlet Konservatuarı  Türk Sanat Müziği Bölümü’nde Türk Müziği Tarihi, Türk Müziği Edebiyatı, Güfte İnceleme, Eğitim Fakültesi’nde Müzik derslerini yürütmektedir.

Suzidil Tanbur Taksimi: R.Semih ŞENYAYLA

Suzidil Şarkı – “Ey Gonca Açıl Zevkini Sür Fasl-ı Baharın – Beste/Güfte: Şemsettin Ziya Bey

Suzidil Şarkı- “Bülbüller Öter, Güller Açar Fasl-ı Baharda”–Beste: Erdinç ÇELİKKOL, Güfte: Reşat ÖZPİRİÇCİ

Hicaz Keman Taksimi: Sercan ÖZİL