5. Suçıkan Şiir Günleri Programı Yapıldı

• 01 Ekim 2018
5. Suçıkan Şiir Günleri Programı Yapıldı

Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneği tarafından beşincisi yapılan Suçıkan Şiir günleri programı 29 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14 de Suçıkan Parkta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa Eskişehir Yazarlar Şairler Ozanlar Derneği Başkanı Ertuğrul ŞAKAR ve dernek üyesi Şairler ve Ozan Arif ÇAYIR ile Isparta Göller Bölgesi Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Melahat ÖZÇOBAN ile dernek üyesi şairler ve ozan Hilmi ÖZDEMİR misafir olarak katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yaşar SAĞLAM;

“Değerli misafirlerimiz 2014 yılında Dinar kültürüne, edebiyatına, şiirine ve mahalli tarihine hizmet etmek, bu konuda mevcut kültürel değerleri derlemek ve bizden sonraki nesillere aktarmak amacıyla kurduğumuz derneğimiz kuruluşundan bu yana geleneksel hale getirmeye çalıştığımız SUÇIKAN ŞİİR GÜNLERİ programının beşincisiyle sizlerin huzurundayız.

Bu gün mutlu ve gururluyum, misafirlerimiz arasında yıllarca araştırmacı yazarlık yapan ve bizleri bu hususta yönlendiren cesaretlendiren bir büyüğümüz de var evet Mehmet Tekin’den bahsediyorum. Kendisine burada olması nedeniyle teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu dernek kurulduğundan beri her türlü faaliyetimize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen değerli Belediye başkanımızda buradalar, kendilerine teşekkürler ediyorum.

Davetimize icabet ederek programa gelen Eskişehir ve Ispartalı şair ve ozanlarımıza da hoş geldiniz diyorum.

Bilinir ki marifet iltifata tabidir. Burada bulunan ve bizlere güven ve cesaret veren tüm misafirlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz efendim.” Dedi.

Belediye Başkanı Saffet Acar’da yaptığı konuşmada;

“ Yazarlar şairler ozanlar toplumun özel kişileridir. Ben kendilerine programa hoş geldiniz diyorum. Belediyenin toplumsal görevi anlayışıyla ilçemizde bu tür faaliyetleri sürekli desteklemeye çalışıyoruz. Dinar’da bu tür etkinlikleri görmek beni mutlu ediyor. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Programının sunuculuğunu yapan Gazi Yılmaz’ın başarılı sunumuyla şairler şiirlerini okudular.

Isparta’dan gelen Ozan Hilmi Özdemir Dinar için yaptığı türküleri dinleyenlere sundu ve büyük beğeni aldı. Yine Eskişehir’den gelen Ozan Arif Çayır sazıyla sözüyle dinleyenlere hoşça vakit geçirtti. Dinarlı mahalli sanatçı İbrahim Bilge türkülerle kerem havalarıyla büyük alkış aldı.

Programın sonunda Belediye Başkanı Saffet Acar’a kültüre verdiği desteklerden dolayı hazırlanan plaketi Mehmet TEKİN verdi. Mehmet TEKİN plaket verme sırasında şunları söyledi;

“Ben Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesinin 18 yıl süresince 46 kitap yayınladığını biliyorum. Sayın Belediye Başkanı daha kısa sürede çok daha fazla kitabın, sempozyumun, panelin yapılmasını sağlayarak bir üniversite gibi hizmette bulunmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneği plaketiyle birlikte Belediye Başkanına Isparta Göller Bölgesi Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Melahat Özçoban tarafından da bir plaket sunuldu.

Programa katılan şairlere ve ozanlara plaket ve katılım belgelerinin dağıtılmasından sonra, toplu fotoğraf çekilmesiyle program bitirildi.