• 30 Temmuz 2015

sçkşiir00

(SUÇIKAN ŞİİR GÜNLERİ)

ARAŞTIRMACI YAZAR MEHMET TEKİN’DEN DOSTLARINA

Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği’nin düzenlediği ve Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar’ın belediye olarak desteklediği “ Suçıkan Şiir Günleri” 23-24 Temmuz 2015 tarihlerinde iki gönül dostuna; Eğitimci Şair ve öğretmenimiz İdris Alev ile Eğitimci Araştırmacı yazar değerli dostumuz ve ağabeyimiz Mehmet Tekin Bey’e saygı gecesi olarak yapıldı.

Şiir gecemiz yerel basında yeterince yer aldı. Ancak ben gecede konuşma yapan gönül dostlarımız İdris Alev ile Sayın Mehmet Tekin Beylerin konuşmalarının da kadirşinas Dinarlı hemşehrilerime ulaşmasını istiyorum. Bu yüzden bugün köşemi Sayın Mehmet Tekin Bey’e veriyor ve konuşmasını yayınlıyorum.

“Sayın Başkan, azizi dostlar, değerli arkadaşlarım,

Sözlerime bu güzel toplantıyı düzenleyen, buluşmamıza zemin hazırlayan değerli dostlarıma ve teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ederek başlıyorum.

Bu tür toplantılar dostların buluşması, hemdert olanların tanış olması için güzel fırsatlardır. Bu yüzden kıymetinin bilinmesi ve iyi değerlendirilmesi gerekir.

Bu toplantılara renk katan, hayat veren saz ve söz ustalarının kıymeti hiçbir şeyle ölçülemez. Onları her zaman el üstünde tutmak zorundayız. Çünkü onlar olmadan gönül tellerimiz ses vermez.

Burada şimdi yer,i değil ama, her sene geldiğimde “yeter artık, biraz da buraları yaz” diye laf çarpan dostlarıma küçük bir selamla cevap vermek istiyorum. Onlar lütfen son otuz sene içinde Yazılmış ve bir benzeri olmayan yazılarımdan oluşan “Dinar Yazıları”nı okusunlar, yine de diyecekleri, varsa o zaman görüşürüz. Tabii burada, her biri, bir ilk olan o yazıların bir araya gelip kitap olarak basılmasına vesile olan Yaşar Sağlam’ın değerli, çabalarını anmadan geçemeyiz.

Dinar’ın kültür hayatı gerçekten geçm,işle kıyaslanamayacak kadar zenginleşti.  Tabii bu kolay olmadı. Bu günlere gelinceye kadar bu sürece başta Ayhan kalkan, Mehmet Özalp, Raif Öztürk ve Yaşar Sağlam olmak üzere pek çok hemşehrimiz çalışmaları ve kitaplarıyla büyük katkılar sağladılar. Bunlar bizim için hazine değerindedir. En önemlisi, Sayın Belediye Başkanımızın bu konulara sağladığı sınırsız destektir. Hepsini yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum. Ayrıca, gerek Dinar dışından gelen, gerekse buradan katılan ve her biri birer pırlanta olan mangal yürekli şairlerimizi, yazarlarımızı içtenlikle selamlıyorum. Dilerim daha sık karşılaşır, hasret gideririz.

Bu vesileyle, aynı törenin iki gecesini paylaştığımız sevgili öğretmenim İdris Alev’i burada uzun ömürler dileyerek bir kere daha kutluyor, ellerinden öpüyorum.

Aynı şekilde, aziz hocam Necdet Gürcan’ı sevgi ve saygıyla hatırlamayı borç biliyorum. Yine, saygıdeğer şair ağabeyimiz Nedret Gürcan Beyi de hasretle anarak gönülden selamlıyor, sağlık ve afiyetler diliyorum. Böyle bir toplantıyı düşünen Dinar Şairler ve Yazarlar Kültür Derneği’nin yüce gönüllü yöneticilerini en içten, en güzel teşekkürlerle selamlıyorum.

Son olarak, kalbi iyilik ve güzelliklerle dolu olduğu için bu tür güzel etkinlikleri sonuna kadar destekleyen Belediye Başkanımız Saffet ACAR Bey’e ve bu güzel toplantıyı onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağolun, varolun…  “

Araştırmacı Yazar Mehmet TEKİN