Atamızı Sevgi, Saygı ve Özlemle Anıyoruz

• 10 Kasım 2019
Atamızı Sevgi, Saygı ve Özlemle Anıyoruz
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 81. ölüm yıldönümünde Dinar’da anıldı.
Dinar’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu.
Törene; İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcı v. Hüseyin Kaçar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP ilçe Başkanı Mevlüt Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Dinar Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Gökçe, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Şube Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cengiz Kartal, Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Gürpınar, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kenan Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törenler daha sonra Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda devam etti. Programda, Dinar Anadolu Lisesi Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, şiirler ve Atatürk’ün en sevdiği şarkılar ve Atatürk’ün sevdiği Zeybek oyunu sergilendi. 10 Kasım dolayısıyla ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve Cumhuriyet Başsavcı v. Hüseyin Kaçar tarafından verilmesinin ardından program sona erdi.