BAŞKAN ACAR GENEL BAŞKAN UYSAL’I KARŞILADI

• 09 Mayıs 2018
BAŞKAN ACAR GENEL BAŞKAN UYSAL’I KARŞILADI

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve İYİ Parti ilçe teşkilatı, aslen Afyonkarahisar İscehisar ilçesinden olan hemşerimiz Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı memleketinde karşıladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile “Millet İttifak’ı” içerisinde yer alan Demokrat Parti lideri Uysal ilk ziyaretini memleketi Afyonkarahisar’a yaptı. Genel Başkan Uysal’ı ilçemizden; Başkan Saffet Acar, İlçe Başkanı İbrahim Acar, Milletvekili Aday Adayı Murat Orhan, İYİ Parti ilçe teşkilatı ve Afyonkarahisar’da bulunan siyasiler karşıladı.

Demokrat Parti Lideri Sayın Uysal konuşmasında şunları söyledi; “İYİ Partiyle beraber, Cumhuriyet Halk Partisiyle beraber, Saadet Partiyle beraber, Demokrat Parti’de geçmişten bugüne taşıdığı tarihsel kimliğiyle beraber, yeniden büyük Türkiye idealiyle milletimizi yarınlara taşıyabilmek adına bir güç birlikteliği yapmıştır. Bizlerde bütün dava arkadaşlarımızla beraber Türkiye’nin bu alt-üst oluşu içerisinde ideallerimizden zerre miskal sapmadan bu zamana kadar bu mücadeleyi vermeye gayret gösterdik. Başta burada bulanan değerli hemşerilerime il başkanı olduğum andan itibaren hiçbir desteğini esirgememiş kıymetli büyüklerimize ben bir kere daha müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. 2007 yılında siyasal rekabetin fiilen kapandığı bir dönemde artık milletin meselelerinin konuşulacağı bir siyasal rekabetin yeniden açıldığı bir döneme geldik. İnşallah Türkiye burada suhulet içerisinde, huzur içerisinde bu seçimleri gerçekleştirir. Milli idarenin tecelli ahı Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere beraberinde değişen koşullar, şartlar dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimiyle beraber insanımız hür iradesiyle eşitlik içerisinde, adil bir düzen içerisinde huzur içerisinde bu seçimleri yapar. Çok partili hayata geçtiğimiz günden bu güne birkaç münferit hadisenin dışında demokrasimizde sandığın üzerine gölge düşmemiştir. Ama yakın dönem içerisinde adeta devleti bir parti devletine dönüştürerek, yargıyı neredeyse onun bir siyasal şubesi haline getirmiş olmanın bedelini ucu kendilerine dokunduğunda 17-25 Aralık’ta gördüler, 15 Temmuz’da gördüler. İşte o nedenle Demokrat Parti olarak diyoruz ki; ‘demokrasi işinize geldi mi değil, herkes için demokrasi’ demek durumundayız. ‘Hukuk işinize geldi mi değil, herkes için hukuk’ demek durumundayız.”

Uysal, daha sonra Cumhurbaşkanı adayı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e destek olmak için seçim kuruluna giderek imza verdi.