Başkan Sarı’dan Dünya Mimarlar Günü Mesajı

• 02 Ekim 2019
Başkan Sarı’dan Dünya Mimarlar Günü Mesajı

Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanımız Nihat Sarı yayımladığı mesajında; “Mimarinin şehir kültürünü yansıtan en büyük güç olduğunu, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması, yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan, ülkenin mimari kimliğini nakşeden, mimari eserlerle milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımıza çok şey borçluyuz.

Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Kıymetli usta Mimar Sinan’ın ve mimarlık bilincinin öneminin bir kez daha algılandığı bugünde İlçemizde görev yapan mimarlarımız başta olmak üzere tüm mimarlarımıza çalışmalarında sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam içinde başarılar diliyor, Dünya Mimarlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.