Dinar 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu!

• 16 Temmuz 2019
Dinar 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu!

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Dinar Kaymakamlığı ve Dinar Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü nedeniyle Dinar’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti için toplandı.

Etkinliğe, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Kaçar, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Mahmut Karakaya, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er,  CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, İYİ Parti İlçe Başkan V. Oktay Sayın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Temsilcisi Hasan Ceylan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dinar Belediye Bandosu eşliğinde demokrasi yürüyüşü ile başlayan programda Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak meydandaki ekranlardan verilirken, İmam hatipler tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dualar okundu.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, anma etkinliğinde yaptığı konuşmasında; “Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk Siyasi Tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı, bu asker görünümlü üç beş haramzade ve alçak fethullahçı terör örgütü (fetö) elemanları aziz milletimize reva görmüştür. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. 15 Temmuz’da, meydanlarda tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere ve milletine ihanet edenlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin o hain gecede dik duruşları tüm dünyaya büyük bir mesaj vermiştir. Bir olacağız, diri olacağız ve şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin. Zaman hesap sorma zamanıdır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacaklardır.  Devletimizin ve Milletimizin yanında dimdik duracağız. Ve şunu asla unutmayacağız. Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.” dedi.

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, anma etkinliğinde yaptığı konuşmasında; “Bugün tam 3 yıl önce 15 Temmuz bu saatlerde milletimizin azmi ve kararlılığıyla bir hain darbe teşebbüsünün engellendiği tarihi bir andır. O günü tekrar hatırlamak, şehitlerimize dua etmek hatıralarını hayırla yâd etmek için buradayız.  Bu gece millet iradesinin gayri meşru bir şekilde asker kılığına girmiş FETÖ terör örgütü mensupları ve onların yabancı destekçileri tarafından gasp edilmesinin millet tarafından engellendiği bir gecedir. O gece milletimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin direnişi devlet büyüklerimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu bütün toplum kesimlerinin darbeye karşı duruşu ile bu büyük bela bertaraf edilmiştir.  Ülkemizin sinsi düşmanları da vardır. Yaşadığımız coğrafya gereği maalesef bu tarz hain emellere sık sık maruz kalıyoruz. Milletimiz pek çok badireler atlatmıştır.  Bu badirelerden en büyüğü bu ülkenin tam 100 yıl önce yedi düvel tarafından param parça edilmek istenmesidir. 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu milletin evlatlarıyla beraber bayrağımızı yücelttiler. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurdular. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek Ankara’da bir meclis açtılar. Demokrasimizin temellerini attılar. Demokrasilerde değişmez prensip iktidar ve yönetimin seçimle gelmesi seçimle gitmesidir. 15 Temmuz’da ve tarihimiz boyunca bu vatan, millet, bayrak ve inandığımız değerler uğruna şahadet şerbeti içmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bütün gazilerimizi de sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalarından ardından Dinar ilçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Kıdemli Baş Polis Memuru Mehmet Acar’ın Şehit Ömer Halisdemir anısına okuduğu 30 kuş adlı şiir vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Meydanı dolduran kalabalığa çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Anma etkinlikleri ilçemizde bulunan tüm camilerden sala okunması ile son buldu.