Dinar Belediye Başkanı Acar’dan Gerontologlara Tam Destek

• 01 Aralık 2017
Dinar Belediye Başkanı Acar’dan Gerontologlara Tam Destek

4.Ulusal ve Uluslar arası Katılımlı Evde Bakım ve Sağlık Sempozyumundan sonra İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Acar yaşlılık konusunda çalışmalar yürüten her belediyenin bu işte uzman meslek dalı olan gerontologlar ile çalışması gerektiğini belirtti.

Başkan ACAR konuşmasında şunları söyledi “Türkiye’de ilk defa bir gerontoloğu Dinar Belediyesi olarak biz istihdam ettik, bu alanda profesyonel çalışan ve yaşlılarımızın her türlü ihtiyacına cevap verebilecek olan uzmanlık gerektiren bir meslek dalı olan gerontoloji bilimi ülkemiz geleceği için oldukça önemli” dedi.

Her mesleğin yaşlılara ile çalışamayacağının altını çizen Başkan Saffet Acar şöyle devam etti “ Bu kongrede hemen her belediye kendi çapında vatandaşlarına hizmet verdiğini anlattı; ancak bu işler profesyonellik gerektiren işler; başarı ancak profesyoneller ile yakalanır her mesleğin bir uzmanı vardır, yaşlılarımız için ise en doğrusu bu alanda yetiştirilen gerontologlardır. Ülkemize gerontoloji bilimini yakinen çalıştığımız Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan getirdi ve şimdi İstanbul’da bu bölüm öğrenci alıyor, gerontologların sayısı artıyor, ülkemiz geleceği için oldukça önemli bir meslek, dolayısıyla gereken önem verilmelidir” diye konuştu.