Dinar Belediyesi Demans Mobil Servis Hizmeti

• 02 Temmuz 2018
Dinar Belediyesi Demans Mobil Servis Hizmeti

Dinar Belediyesi tarafından ilçede bulunan Demans ve Alzheimerlı hastalar için 2016 yılında başlatılan Demans Mobil Servis hizmeti, yaşlı hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Demans Mobil Servis sorumlusu Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal ihtiyacı olan herkesin 353 60 53 numaralı belediye hattından başvurularını yapabileceklerini belirtti. Dinar’da hastalığa karşı olan duyarlılığın ve farkındalığında arttığı bilgisi veren Uzman Gerontolog Gürdal “Dinar’da bulunan hasta yakınlarının artık hastalık süreci hakkında ve hastaya nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgilerinin arttığını, zorlandıkları ve yoruldukları her anda da demans mobil servis hizmetinin emirlerinde olduğunu aktardı” dedi.

Projenin Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Saffet Acar ise yaşlılık çalışmalarında Türkiye’de iddialı belediyelerden bir tanesi olduğunu ve önümüzdeki günlerde hazırlıkları süren bir takım çalışmalarında hizmete gireceği bilgisini verdi.