Dinar’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet A. Ersoy’u Anma Günü

• 12 Mart 2019
Dinar’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet A. Ersoy’u Anma Günü

İlçemizde İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı.

Dinar’da Şehit Şükrü Bayracı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi. Şehit Şükrü Bayracı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anma günü programına ilçe Kaymakamımız Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaçar, , İlçe Askerlik Şube Başkanı Asb. Başçavuş Ergün Alabay,   İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Şube Müdürleri Mehmet Ceylan, Ahmet Ceviz, Arif Coşkun, İlçe Müftüsü Şahin YaşarAk Parti Dinar Belediye Başkan adayı Nihat Sarı, Milliyetçi Hareket Partisi Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti Dinar ilçe Başkanı Raif Öztürk, daire amirleri, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program, Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih öğretmeni Fatma Çakar yaptı. İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan video sunumu davetlilere duygulu anlar yaşattığı programda öğrenciler tarafından Cenk Şarkısı adlı şiir, Okul kadrosu dinletisi, Bülbül adlı şiir,12 Mart oratoryo gösterisi, İstiklal Marşı’nın ilk bestelerini anlatan video gösterimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nı en güzel okuma Yarışması’ndan birinci olan öğrencimizin İstiklal Marşı’nı okuması ile devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Milletin Sesi Mehmet Akif’ konulu resim, şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.