Dinar’da Ölçü ve Tartı Aletleri Denetlendi

• 31 Ekim 2018
Dinar’da Ölçü ve Tartı Aletleri Denetlendi

Dinar ilçesinde Afyonkarahisar, Bolvadin ve Çay Belediyesi merkez gurup ölçü ve ayar mamurları tarafından kamu yararına ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgaları yapıldı.

3516 Sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereği gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, vatandaşların haklarının korunması ve daha sağlıklı bir alışveriş sağlanması amacıyla Dinar esnafını tek tek dolaştı.

Kontroller hakkında bilgi veren memurlar, denetimlerin 2 yılda bir yapılması gerektiğini belirtti. Yetkililer, “Bizim görevimiz, ilçemizde bulunan esnafımızın kullandıkları terazileri her iki yılda bir kontrolü ve damgasını yaparak, tartı işlemlerinin daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlamak ve vatandaşlarımıza eksik mal verilmemesini temin etmektir. Bu gayede ki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Dinar esnafı ve vatandaşlar da denetimlerden memnun olduklarını ifade etti.