• 29 Aralık 2014

Dsiyen2

DSİ YETKİLİLERİ DİNAR’DA İNCELEME YAPTI

Isparta Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun ve Afyonkarahisar DSİ yetkilileri Dinar’a gelerek Belediye Başkanı Saffet Acar’a bir ziyaret gerçekleştirdiler. Yapılan ziyarette, ilçemizde bulunan Menderes Nehri ve bu nehre bağlı olan kanalların durumu görüşüldü. Konuyla ilgili makamda yapılan bilgi alışverişi ve istişare sonrasında Menderes Nehrinin doğuş yeri olan Suçıkan Park tesislerine geçildi.

Bölge Müdürü Adem Coşkun’a ve DSİ yetkililerine refakat eden Belediye Başkanı Saffet Acar ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İmar ve Şehircilik Müdürü Mestan Gürgün ve Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Teknikeri Ertuğrul Tuncoğlu programda hazır bulundu.

Doğuş yeri Dinar Suçıkan Park tesisleri olan ve Batı Anadolu’nun en büyük akarsuyu olan Menderes Nehri ile ilgili DSİ heyetine kısa bir bilgi veren Başkan Saffet Acar, uzunluğu 548 kilometre olan nehrin bölgenin en büyük tarımsal sulama kaynağı olduğunu belirtti. Belediye imkânları ile de şehir içinde bulunan kanalların kısmen ve rutin olarak temizlendiğini belirten Başkan Acar, Eskişehir’de bulunan Porsuk ve Afyonkarahisar’da ki Akarçay’ı örnek göstererek, Dinar’da doğan ve Dinar’ın merkezinden geçen Menderes Nehri için yapılacak çalışmayla ülkede örnek gösterilebilecek bir proje olabileceğinin altını çizdi.

Dsiyen3

Dsiyen4

Dsiyen5Dsiyen1

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM