Fatih Ortaokulu “Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir” Projesi

• 14 Haziran 2019
Fatih Ortaokulu “Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir” Projesi

Fatih Ortaokulu “Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir” Bisiklet turu 13 Haziran 2019 Perşembe günü öğrenciler, öğretmenler, veliler ve Dinar halkının katılımıyla ilçemizde yapıldı.

Sağlıklı yaşam adına bisiklet sporunun öncülüğünün yapılması ve Dinar’da bisiklet sporunun arttırılarak çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasının sağlanması amacıyla Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle birlikte daha önceden belirlenen tarih ve güzergahta bisiklet turu yapıldı. Öğrenci ve velileri bisiklet kullanımına yönlendirerek ilçemizde bisikletle ulaşımın sağlanabileceği konusunda ve hava kirliliğine sebep olan etkiler ve sonuçları konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bisiklet turu halkımızdan da ilgi gördü.

12-15 yaş arası doğayla barışık aktiviteler yapan bu çocukların dağlara, ormana, denize, hayvanlara ve bitkilere yaklaşımı farklı olacaktır. Yürüyüş ve bisiklet ile geçtikleri yerlerin kokularını, sesleri ve sessizliği tatmayı, doğanın ne kadar zengin olduğunu, rüzgarın yönünü, yağmurdan korunmayı, ağaçların, kuşların isimlerini öğrenecekler. En önemlisi doğanın değerini bilecekler ve doğayı koruyan bilinçli yetişkinler olacaklardır.

Fatih Ortaokulu “Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir” Bisiklet turunda İlçemiz Kaymakamı Sayın  Selami KAPANKAYA ve İlçemiz Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Muharrem ÖZTÜRK ziyaret edildi.

İlçemizde bisiklet kullanımını arttıracak olan bu proje ve ilçe genelinde uygun görülen iyi örneklerin okullarda yaygınlaştırılması yapılarak bu tür projenin sürekliliği sağlanacaktır.