Gazi İbrahim Uysal’ın İsmi Yaşadığı Sokağa Verildi

• 09 Ağustos 2019
Gazi İbrahim Uysal’ın İsmi Yaşadığı Sokağa Verildi

İlçemiz Ilıca Mahallesinde bulunan Kudret Sokağının ismi Gazi İbrahim Uysal Sokağı olarak değiştirildi.

5 Ağustos 2016’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde hain terör örgütü mensuplarında girilen silahlı çatışmada gazi olan Gazi İbrahim Uysal’ın ismi kendi oturduğu Kudret sokağının adı olarak değiştirildi. Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın belediyemize vermiş olduğu dilekçe neticesinde Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın konuyu meclis gündemine almasının ardından oy birliği ile kabul edilmiş ve Kudret Sokak olan isim Gazi İbrahim Uysal Sokak olarak değiştirilmesine karar verildi.

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, Gazi İbrahim Uysal tarafından yeni levhası takılan sokağın tabela değişim merasimine Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan ve mahalle sakinleri katıldı.

Konuyla alakalı yetkililere teşekkür eden Muhtar Yılmaz, Gazimizin adının sokağa verilmesi hepimizi çok büyük gururlandırmıştır. Sokağın adının değişmesini sağlayan Dinar Belediyesine ve Başkanımız Nihat Sarı’ya teşekkür ederiz. Sayın Kaymakamımız Selami Kapankaya Bey de mahallemize teşrif ederek bizleri onurlandırmışlardır. Ayrıca kendilerine de teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Belediye Başkanımız Nihat Sarı ise: “Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına canlarını seve seve feda eden şehitlerin yakınlarının her zaman yanındayız. Dinar Belediyesi olarak her türlü değere sahip çıkıyoruz. Bu değerlerin içerisinde en önemli olanı ise şehit ve gazilerimizdir. Şehit ailesi ve gazilerimizin belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Şehidine sahip çıkmayan vatanına da sahip çıkamaz.” dedi.