Gerontolog Gürdal “Uzmanlık Payesini” Aldı

• 17 Mayıs 2018
Gerontolog Gürdal “Uzmanlık Payesini” Aldı

Dinar Belediye Başkanlığında uzun yıllardır çalışan, yaşlılarımıza hizmet eden Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal Akdeniz Üniversitesi’nde devam etmekte olan yüksek lisans eğitiminden başarılı bir şekilde mezun olarak “Uzman Gerontolog” unvanını almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz gün Antalya Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda  gerçekleşen tez savunma sınavına dinleyici olarak Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, 24. Dönem Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Antalya Devlet Konservatuarı öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle başlayan program, jüri başkanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Muammer Tuna’nın açılış konuşması ve Gerontoloji Bölümü Yüksek Lisans Tez ritüelinin okunmasıyla Uzman Gerontolog adayı Faruk Yaşar Gürdal’ın “Tazelenme Üniversitesi Örneğinde Yaşam Boyu Öğrenmenin Yaşam Durumuna Etkisi” konulu tezinin savunma sınavı ile devam etti.

Jüri üyeleri arasında jüri başkanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna, jüri üyesi ve tez danışmanı Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ve jüri üyesi Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük’ün bulunduğu sınav komisyonunda Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal’ın çalışması başarılı bulunarak, uzmanlık payesi almasına karar verildi.

Kararın ardından söz alan Belediye Başkanı Saffet Acar; kendisini çok şanslı hissettiğini ve uzman bir bilim insanı ile çalışmalarına devam etmekten mutlu olacağını belirtti.

Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal “ Gerontoloji Yeminini” yapmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında; Danışmanı Prof. Dr. İsmail Tufan’a ve jüri üyelerine, Belediye Başkanı Saffet Acar’a ve ailesine teşekkürlerini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.