İftar Çadırında Birlik ve Beraberlik İçinde İlk Oruçlar Açıldı

• 06 Mayıs 2019
İftar Çadırında Birlik ve Beraberlik İçinde İlk Oruçlar Açıldı

Dinar Belediyesi tarafından Belediye Hizmet Binası ve Yunus Emre İlkokulu önünde kurulan iftar çadırında ilk oruçlar birlik ve beraberlik içerisinde açıldı.

Dinar Belediyesi´nin Belediye Hizmet Binası ve Pınarbaşı Mahallesi Yunus Emre İlkokulu önüne kurduğu iftar çadırı, Ramazan Ayının ilk gününde büyük ilgi gördü. Dinarlı birçok vatandaş Ramazan Ayının ilk orucunu iftar çadırında açtı. İlk iftarda evlerine yetişemeyenlerin, sosyal bir ortamda iftarını açmak isteyenlerin ve fakir ailelerin bir araya geldiği iftar çadırında ki ilk iftar yemeği Cumhur İttifakı tarafından verildi. Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı yaptığı açıklamasında, “Ramazan Ayı insanları birlik ve beraberliğe en çok yaklaştıran aydır. Dinar Belediyesi olarak kurduğumuz iftar çadırlarında vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde orucumuzu açıyoruz. Bu manevi havayı hep birlikte yaşayarak, gönül sofralarında bir araya gelerek dayanışmamızı güçlendirelim.” diye konuştu. Ramazan ayının ilk gününde verilen iftar sofrasına, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er ile parti yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Karahan ile parti yönetimi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan Ayının son gününe kadar devam edecek uygulama, vatandaşların iftarlarını rahatça açmalarına olanak sağlayacak.