İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

• 30 Ağustos 2019
İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yılı kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen program ile gerçekleşti.

Programa; İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş,  Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın,  Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, AK Parti İlçe Başkan v. Seydi Bir, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er,  İl Genel Meclisi Üyeleri Bilal Demiröz ve Murat Orhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan Meclis Başkanı Ahmet Acar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar İlçe  Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Cengiz Kartal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kenan Özdemir, Belediye Meclis üyeleri, Okul Müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Resmi tören Dinar İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığımız tarafından çelenklerin Atatürk anıtına bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Programın sunuculuğunu İlçemiz Askerlik Şube Başkanlığı Memuru Sevcan Solak yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar gerçekleştirdi.

Dinar İlçe Jandarma Komutanı Necip Kacar, “ Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş savaşının tüm kahramanlarının mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve terör eylemleri sonucu şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri güvenlik güçleri mensuplarını ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Konuşma ve Şiir okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Kır Efeleri tarafından Halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ve Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle tören sona erdi.