Kimlik kartı için iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve

Kimlik kartı için iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve

engelkmlkkart01

ENGELLİLER DERNEĞİ KİMLİK KARTI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

İlçemizde bulunan Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından engelli vatandaşlarımıza kimlik kartı çıkartma çalışması başlamıştır.

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından engelli vatandaşlarımıza kimlik kartı çıkartma çalışması başlamıştır. Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaatta bulunarak ilçemizde bulunan engelli vatandaşlarımızın kimlik kartlarını alabilmeleri için işlem başlattı. Dernek Başkanı Seydi Özkurt yaptığı açıklamada; “Dinar ve bağlı bulunan köylerde ikamet eden engelli vatandaşlarımızın Belediye Kültür Merkezi binası birinci katında bulunan dernek büromuza gelerek kayıt yaptıra bilirler. Kimlik kartı için iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve engelli heyet raporu yeterlidir.”

Engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız Şehir içi özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilir, şehirlerarası ulaşımda yüzde 30 indirim hakkı, müze ve milli parklara ücretsiz giriş yapabildikleri gibi birçok haklara sahiptirler.