• 24 Nisan 2015

CGR_3179

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI İÇİN İSTİŞARE YAPILDI

Afyonkarahisar İş-Kur Kurs Servisi Kemal Kurnaz ve Dinar METEM Müdürü Ali Güneşdoğar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın makamına ziyarette bulunarak, meslek edindirme kursları hakkında istişarede bulundular.

Yapılan görüşmede; Afyonkarahisar İş-Kur ve Dinar METEM arasında düzenlenecek olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM), işbaşı eğitim ve girişimcilik kursları açılması hakkında bilgi alışverişi ve istişarede bulunuldu. Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar’da vasıfsız iş gücünün rakamsal olarak oldukça yüksek olduğunu belirterek, açılacak olan kurslarda; kaynak, boya, şoförlük, ahşap işleri gibi farklı dallarda ki iş mesleklerine teknik anlamda personel kazandırmanın önemini ifade ederek konuşma yaptı. Acar, belediye olarak açılacak olan kurslara gereken desteğin verileceğini söyledi.